FUNNET DREPT: Alfred Gadenne, borgermester i Moeskroen i Belgia, ble sent i går kveld funnet drept på kirkegården like ved sitt hjem. Foto: AFP PHOTO / Belga / KURT DESPLENTER / NTB Scanpix
FUNNET DREPT: Alfred Gadenne, borgermester i Moeskroen i Belgia, ble sent i går kveld funnet drept på kirkegården like ved sitt hjem. Foto: AFP PHOTO / Belga / KURT DESPLENTER / NTB ScanpixVis mer

Hver kveld gikk borgermesteren over veien for å låse kirkegården. I går kom han ikke tilbake

Det brutale drapet ryster Belgia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetene fra industribyen Moeskroen nord i Belgia sender nå sjokkbølger gjennom hele landet.

Sent i går kveld ble den 71 år gamle borgermesteren Alfred Gadenne funnet med halsen skåret over på en kirkegård som ligger like ved hans eget hjem.

Ifølge nederlandske NOS gikk Gadenne daglig for å åpne og lukke kirkegården, men mandag kveld kom han altså ikke hjem igjen.

The Telegraph siterer belgiske medier på at etterforskningslederen Christian Henry sier at Gadenne ble overfalt og drept på kirkegården.

De skriver også at en antatt gjerningsperson skal ha meldt seg for politiet, men sier ingenting om motivet. Det gjør derimot det lokale nyhetsnettstedet Sud Info som skriver at gjerningspersonen er en 18 år gammel mann.

De skriver at motivet for drapet er at 18-åringens far fikk sparken fra sin jobb som brannmann, og tok livet sitt kort tid etterpå. 18-åringen skal ha klandret borgemesteren for sin fars død.

Det brutale drapet har skapt reaksjoner - ikke bare i Belgia, men har også fått bred omtale i en rekke medier i utlandet.

Belgias statsminister Charles kom med følgende kommentar på Twitter da han fikk nyheten:

- Det er med gru jeg fått høre om den brutale bortgangen til Alfred Gadenne. Mine tanker går til hans familie og venner.