Hver morgen piper Ottar utenfor døra, skraper og vil inn for ei tåteflaske med melk

Olve (8) og Torje (13) har fått verdens kuleste lekekamerat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Olve (8) og Torje (13) på Kjønnøya i Averøy er henrykte. Det er ingen andre på skolen som har en oter som lekekamerat, skriver Tidens Krav.

- Det er mer stas med oteren enn med katta. Ottar vil ha ballen hele tida når ungene spiller fotball med ham, sier matfar Per Johnny Godø til Dagbladet.

Når ungene går ned på brygga for å fiske, humper Ottar ivrig etter, i håp om napp og en deilig, rå fiskesnack.

Lå i veikanten Familien på Kjønnøya i Averøy kommune i Møre og Romsdal har hatt glede av den vesle sjarmøren siden august i år.

- Jeg så ham i veikanten på vei til jobb og stoppet. Han var veldig liten og hadde babydun på kroppen. Jeg la ham i grøfta ved siden av veien, i håp om at mora ville finne ham. Da jeg sjekket på vei tilbake fra jobb, lå han der fremdeles, sier Godø.

Dermed ble Ottar en del av familien.

Oteren sover ute, under verandaen, men hver morgen i halv sjutida piper han utenfor verandadøra, skraper og vil inn for en melkeskvett.

I starten måtte han mates med flaske, i et lunt fang. Nå velter han seg på ryggen på kjøkkengulvet med tåteflaska mellom labbene.

En oter etter sushi - Helt i starten gikk det nesten galt da vi prøvde å fore ham med rå fisk. Det satte seg fast i ganen, og vi måtte pille det ut igjen med en blyant. Så da foret vi ham med sushi-biter og melk. Nå går det meste ned på høykant. Rå fisk, bananer, mandariner. Ottar spiser alt han får, sier matfar.

Familien legger ikke skjul på at de er blitt veldig glad i oteren.

- For øyeblikket er han ennå ikke i stand til å finne mat sjøl. men det er en del oter i området, så vi regner med at han vil stikke av etter hvert. Barna er godt forberedt på det, så det kommer nok til å gå bra. Men det er klart at det blir litt trist når den dagen kommer, sier Per Johnny Godø.

GODE VENNER: Ikke alle har en like lodden lekekamerat som Olve Ramsøy Godø (8). Foto: Privat
GODE VENNER: Ikke alle har en like lodden lekekamerat som Olve Ramsøy Godø (8). Foto: Privat Vis mer