- HEI, KOM HER OG JOBB: Hver niende amerikaner får nå matvarehjelp fra myndighetene, og president Barack Obama tok selv nylig et tak på et senter for hjemløse i Washington. Enkelte av de ansatte synes tilsynelatende han brukte vel mye tid på å hilse på de besøkende.' Foto: REUTERS/SCANPIX
- HEI, KOM HER OG JOBB: Hver niende amerikaner får nå matvarehjelp fra myndighetene, og president Barack Obama tok selv nylig et tak på et senter for hjemløse i Washington. Enkelte av de ansatte synes tilsynelatende han brukte vel mye tid på å hilse på de besøkende.' Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Hver niende amerikaner er avhengig av matvarehjelp

For å få endene til å møtes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Hver niende amerikaner er nå avhengig av matkuponger fra myndighetene for å få endene til å møtes.

Tallet på amerikanere som mottar matkuponger har nå passert 38,2 millioner, og har økt med en kvart million bare den siste måneden. Flere vil det bli.

Myndighetene anslår at gjennomsnittlig 40,5 millioner amerikanere, rundt hver åttende innbygger, vil trenge matvarehjelp i år.

Landbruksdepartementet i Washington regner med å bruke minst 350 milliarder kroner på matkuponger.

Kravet for å få slik sosialhjelp via Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) er at husholdningens samlede inntekt er på under 16.000 kroner i måneden.


(NTB)