Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hver sin jobb

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Politimester Svein Urdal i Tønsberg synes det er nedslående, skuffende og direkte meningsløst at helsevesenets taushetsplikt gjør det vanskelig for politiet å løse sine oppgaver. Episoden som ifølge Aftenposten utløste politimesterens sterke reaksjon, var da Vestfold sentralsykehus ikke ville oppgi navnet på en pasient som hadde blitt behandlet på sykehuset etter en utforkjøring med stjålet bil.
  • Det er ikke helsevesenets oppgave å hjelpe politiet med å oppklare forbrytelser, dersom det forutsetter brudd på taushetsplikten om pasientforhold. Den som er syk eller skadet må trygt kunne oppsøke lege, uten frykt for at legebesøket blir rapportert til politi eller annen myndighet. Legeloven åpner for unntak: Om alvorlige kriminelle handlinger kan forebygges, og ved barnemishandling. Men ikke når politiet vil ha hjelp til å fakke en biltyv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!