Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hver sjette kvinne mishandlet av kjæresten

230.000 norske kvinner forsøkt mishandlet, viser undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vold i hjemmet er utbredt. Nå kommer tallene som viser at volden er enda mer utbredt enn mange tror: Hver sjette kvinne har opplevd det de definerer som vold fra en mann som står dem nær.

Det er bladet Henne som sammen med MMI og Moi Marketing Research har gjennomført en ny undersøkelse. Både fysisk og psykisk vold er med i undersøkelsen, ifølge en pressemelding bladet har sendt ut.

  • Hver sjette kvinne er eller har vært utsatt for vold i forholdet. Kvinnene er i alderen 20-50.
  • Grunnlagstallene i undersøkelsen gir Henne grunn til å tro at 60 000 kvinner har blitt mishandlet av sine egne fedre.
  • Kvinnene anmelder ikke voldtekt. Ingen av de spurte i Hennes undersøkelse har gått til politiet etter å ha blitt utsatt for det de mener er voldtekt. Hvis antall spurte regnes om til å tilsvare den norske befolkningen, kan så mange som 30 000 kvinner ha blitt voldtatt. Langt flere er utsatt for forsøk på overgrep som ikke er gjennomført: Henne mener at 230 000 kvinner har blitt forsøkt mishandlet.

    Ifølge bladet ønsker ikke kvinnene å anmelde voldtekt hovedsaklig fordi den er utført av en person de kjenner godt. De er redde for påkjenningen ved å anmelde og å møte i retten. De er også redde for ikke å bli trodd.

  • De fleste kvinner - hele 75 prosent - kjenner andre kvinner som har opplevd vold.

    Men ifølge damebladet er det ikke bare menn som står bak ovegrep. Seksten prosent av de spurte kvinnene har opplevd kvinnelig voldsutøver, ofte i forbindelse med skole eller arbeid, melder Henne.

BLIR SLÅTT:</B> Mange norske kvinner har fått juling i forholdet. Mange er også mishandlet av egne fedre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media