Hver sjette sjuåring har mobiltelefon

Hver sjette sjuåring her i landet har egen mobiltelefon, og stadig flere barn blir utstyrt med telefon, viser undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen fra Telenor viser at det bare var 8 prosent i aldersgruppen 7-9 år som hadde egen mobiltelefon i 2002, mens tallet var doblet ett år senere.

Videre hadde 46 prosent av de spurte i aldersgruppen 10-11 år egen mobil i 2002. Ett år senere var 58 prosent av dem utstyrt med mobiltelefon, skriver Vårt Land.

89 prosent i aldersgruppen 12-13 år, 96 prosent av 14-15-åringene og 100 prosent av 16-21-åringene har egen mobiltelefon.

- Denne utviklingen har positive effekter, sier førsteamanuensis Berit Skog ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Hun mener at det er enklere for foreldrene å kontrollere hvor barna er, og barna blir lettere tilgjengelig. Skog har selv gjort en undersøkelse blant landets grunnskolelærere. Over halvparten av de spurte lærerne mener skriving av tekstmeldinger gjør at barna lærer å uttrykke seg kort og konsist.

Lærerne vet også å utnytte seg av tekstmeldingenes muligheter, ifølge Skog. 29 prosent av lærerne sender tekstmeldinger til elevene om endringer på timeplanen. 31 prosent sender tekstmeldinger om lekser, og 33 prosent sender oppmuntrende meldinger til syke elever.

NTB

<B>POSITIVT:</B> Mobiltelefon kan ha positive effekter på barn, mener forsker.