Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hver sjette student rammes av stipendkutt

Tjener rett og slett for mye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

41.300 studenter får redusert utdanningsstipendet sitt fordi de hadde for høy inntekt eller formue i 2014.

- De aller fleste får full omgjøring. 41.300 studenter, noe som tilsvarer hver sjette student, har fått redusert utdanningsstipend for 2014 på grunn av inntekt og/eller formue over beløpsgrensene, sier fagdirektør Liv Simonsen i Lånekassen.

Basisstøtten til studenter blir gitt som lån, men inntil 40 prosent av lånet kan bli gjort om til utdanningsstipend. For å ha rett til omgjøring må studentene ha bestått eksamen, og inntekt og formue kan ikke ha vært høyere enn gitte beløpsgrenser. De kan heller ikke ha bodd sammen med foreldrene i studietiden.

- Studenter flest kjenner beløpsgrensene og er klar over det hvis de har tjent mer. At studentene kan få omgjort hele 40 prosent av lånet til stipend, viser at vi har en svært god stipendordning i Norge, sier Simonsen.

28.500 studenter får redusert utdanningsstipend på grunn av inntekt over fribeløpet, 8.500 studenter på grunn av formue og 5.800 studenter på grunn av trygdeytelser i 2014.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media