EN AV TI: I løpet av de siste ti årene har antallet innbyggere med innvandrerbakgrunn steget kraftig.  Bildet er fra en tidligere demonstrasjon mot den islamistiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir i København. 
Foto: Jakob Boserup / SCANPIX
EN AV TI: I løpet av de siste ti årene har antallet innbyggere med innvandrerbakgrunn steget kraftig. Bildet er fra en tidligere demonstrasjon mot den islamistiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir i København. Foto: Jakob Boserup / SCANPIXVis mer

Hver tiende i Danmark har innvandrerbakgrunn

For første gang har over en tidel av innbyggerne i Danmark innvandrerbakgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser nye tall fra det danske Integrationsministeriet, ifølge avisa Jyllands-Posten. Antallet innvandrere og etterkommere av innvandrere ligger nå på 562 000.

I løpet av de siste ti årene har antallet steget kraftig, men sammensetningen av innvandrerbefolkningen har også endret seg betydelig i denne perioden.

Rundt årtusenskiftet var om lag halvparten flyktninger og folk som kom på grunn av familiegjenforening. I er de fleste innvandrerne studenter, folk som kommer for å jobbe eller innbyggere fra andre EU-land.

Danmark har fått mange flere kinesere, filippinere, thailendere, polakker, litauere og rumenere. Samtidig kommer det færre fra Midtøsten, og antallet somaliere i Danmark har sunket med noen hundre personer i løpet av det siste tiåret.
(NTB)