Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hver tredje etterlatte sykmeldt eller uføretrygdet etter 22. juli

Fortsatt er 35 prosent av de etterlatte etter terrorhandlingene 22. juli 2011 sykmeldt eller uføretrygdet, viser tall fra støttegruppa.

UTØYA: Blomsterkranser ved kaia på Utøya under minnemarkeringen i 2017, seks år etter terrorangrepene 22. juli 2011. POOL
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
UTØYA: Blomsterkranser ved kaia på Utøya under minnemarkeringen i 2017, seks år etter terrorangrepene 22. juli 2011. POOL Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli har gjort en rundspørring blant sine medlemmer i forkant av et møte med Helsedirektoratet om saken torsdag, ifølge P4.

Mens 35 prosent av de etterlatte er sykmeldt eller blitt uføretrygdet, svarer 30 prosent av dem som overlevende terrorangrepet at de «sliter mye» eller «sliter litt». Åtte av de overlevende og tolv av de etterlatte er i dag helt uten jobb.

Leder Lisbeth Røyneland for støttegruppen tror mange fortsatt har det vanskelig blant annet fordi de ikke har fått den hjelpen de trenger. Antakelsen får støtte i Helsedirektoratet.

– Tallene viser med all tydelighet at det de har vært utsatt for er ekstremt, og at mange dessverre ikke har fått god nok hjelp i etterkant, sier avdelingsdirektør Mette Garvoll for psykisk helse og rus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media