Hver tredje journalist ville stemt SV eller Rødt

Én av tre journalister ville stemt SV eller Rødt hvis det var stortingsvalg i morgen, mens under 3 prosent ville gitt sin stemme til Frp, viser en undersøkelse.

21 PROSENT: 21 av journalistene som ble spurt ville stemt SV. Foto: NTB Scanpix
21 PROSENT: 21 av journalistene som ble spurt ville stemt SV. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Én av tre journalister ville stemt SV eller Rødt hvis det var stortingsvalg i morgen, mens under 3 prosent ville gitt sin stemme til Frp, viser en undersøkelse.

Undersøkelsen er utarbeidet av Nordiske Mediedager og ble tatt opp i perioden 6. mars til 12. april. 542 journalister svarte på spørsmålet om hvilket parti de ville stemt på i et stortingsvalg, og resultatet ble presentert under avslutningen av Nordiske Mediedager i Bergen fredag.

SV får 21,0 prosent av journalistenes stemmer og er det partiet flest ville stemt på dersom det var stortingsvalg i morgen. Arbeiderpartiet kommer som en god nummer to med 20,8 prosent, mens Høyre ville fått stemmer fra 16,6 prosent av journalistene.

Rødt er i vinden og ligger og vaker rundt sperregrensen på meningsmålingene. Blant journalistene får partiet en oppslutning på hele 11,8 prosent. Venstre får 8,5 prosent av stemmene, mens Miljøpartiet De Grønne får 7,9 og Senterpartiet 7,2 prosent.

Svært få journalister ville altså gitt sin stemme til Siv Jensens Frp - kun 2,8 prosent. Knut Arild Hareides KrF scorer ikke mye bedre - 3,0 prosent. Sekkeposten andre partier og grupper ender opp med 0,4 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer