Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hver tredje luksusbolig selges «under bordet»

28 boliger ble solgt for mer enn 20 millioner i Oslo og Akershus i fjor. — Rundt 30 prosent selges uten annonsering, mener eiendomsmegler Torbjørn Ek.

 Aller dyrest:  Dette huset i Hospitsveien 7 i Holmenkollen ble solgt for 60 millioner kroner. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen
Aller dyrest: Dette huset i Hospitsveien 7 i Holmenkollen ble solgt for 60 millioner kroner. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er noen som ikke tinglyser, andre utsetter tinglysningen for å få minst mulig oppmerksomhet rundt kjøpet, sier eiendomsmegler Torbjørn Ek i meglerfirmaet Advokat Torbjørn Ek, til Finansavisen.

Avisen har gjennomgått alle boligsalg i Norge over 19,5 millioner som ble tinglyst i fjor, og tallenes tale er klar; kun i Oslo og Akershus ble det i fjor solgt boliger for 20 millioner kroner eller mer. Den høyeste summen utenfor disse områdene, er 19 millioner i Sandefjord og to boliger i Stavanger til 15,8 og 15,0 millioner. Samlet sett var det 20 over 20 millioner i Oslo, og åtte i Akershus.

- 20 over 20 millioner i Oslo og åtte over 20 i Akershus er ganske mange. Mange av de tinglyste har heller ikke vært annonsert, så det viser at det er et marked utenfor boligannonsene, sier eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik i Nordvik & Partners til Finansavisen.

60 millioner kroner Den desidert dyreste boligen i fjor, ble kjøpt av Hermine Midelfart og Peter T. Malling. Dagens Næringsliv spekulerte i en pris på 75 millioner, noe Malling sa var for høyt.

I etterkant er det blitt anslått mellom 65 og 70 millioner, mens den tinglyste kjøpesummen er 60 millioner kroner.

Da fikk ekteparet og deres to barn ifølge Finansavisen et hus på nær 1.000 kvadratmeter i Voksenkollen i Oslo. Selgeren var kaffearving Lars K. Staff, som også tidligere har solgt en bolig til ekteparet Midelfart og Malling: I 2004 kjøpte de et annet hus i nabolaget for 24 millioner kroner.

De tre dyreste i Oslo • Hospitsveien 7 - Kjøpt av Hermine Midelfart og Peter T. Malling for 60  millioner kroner.
• Madserud Allé 28 - Kjøpt av Hanne og Robert Hvide MacLeod for 36 millioner  kroner.
• Drammensveien 89B - Kjøpt av Lars Ketil Staff for 35 millioner kroner.

De tre dyreste i Akershus • Fürstveien 71, Snarøya - Kjøpt av Thos M. Halvorsen og Karin B. Børresen for  28 millioner kroner.
• Langoddveien 43, Snarøya - Kjøpt av Per Smedvig Hodne for 27 millioner kroner.
• Hundsundveien 25, Snarøya - Kjøpt av Tonje M. Sitgar og Anders W. Stenberg  for 22 millioner kroner.

Flere nyheter Nordvik er boligoptimist Kjøpe leilighet i Oslo? - Kjøperne av større boliger blir vinnerne

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media