Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hver tredje nordmann bruker treningsstudio

- Økt press for en veltrent kropp, sier professor.

EN AV TRE: Hver tredje nordmann går på treningsstudio. Det er ikke nok, mener professor. Foto: AP/Charles Rex Arbogast/SCANPIX
EN AV TRE: Hver tredje nordmann går på treningsstudio. Det er ikke nok, mener professor. Foto: AP/Charles Rex Arbogast/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver tredje nordmann over 15 år trener regelmessig på treningsstudio. I løpet av de siste 10-15 årene er det blitt dobbelt så mange treningssentre her i landet.

Det er det økende kravet om en veltrent og spenstig kropp som får folk til å oppsøke slike steder i hopetall, mener professor Gunnar Breivik ved Norge idrettshøyskole.

- Menn søker mest til styrkerommet og vektene, mens kvinnene foretrekker aerobic og spinning. Men vi har sett en viss utjevning mellom kjønnene de siste par-tre årene, sier professoren til Stavanger Aftenblad.

Men selv om vi de siste 15 årene har hatt økende fysisk aktivitet i befolkningen, er det er fortsatt for mange som ikke trener tilstrekkelig.

- Mange kjører til jobb, har en stillesittende jobb og setter seg i bilen og kjører hjem. Dette er meget bekymringsfullt, mener professoren.

Det er de med høyest utdanning og inntekt som trener mest.

- Vi ser et klart sosioøkonomisk skille i befolkningen mellom de som trener og de som ikke gjør det, slår professoren fast.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling