EN AV TRE: Hver tredje nordmann går på treningsstudio. Det er ikke nok, mener professor. Foto: AP/Charles Rex Arbogast/SCANPIX
EN AV TRE: Hver tredje nordmann går på treningsstudio. Det er ikke nok, mener professor. Foto: AP/Charles Rex Arbogast/SCANPIXVis mer

Hver tredje nordmann bruker treningsstudio

- Økt press for en veltrent kropp, sier professor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver tredje nordmann over 15 år trener regelmessig på treningsstudio. I løpet av de siste 10-15 årene er det blitt dobbelt så mange treningssentre her i landet.

Det er det økende kravet om en veltrent og spenstig kropp som får folk til å oppsøke slike steder i hopetall, mener professor Gunnar Breivik ved Norge idrettshøyskole.

- Menn søker mest til styrkerommet og vektene, mens kvinnene foretrekker aerobic og spinning. Men vi har sett en viss utjevning mellom kjønnene de siste par-tre årene, sier professoren til Stavanger Aftenblad.

Men selv om vi de siste 15 årene har hatt økende fysisk aktivitet i befolkningen, er det er fortsatt for mange som ikke trener tilstrekkelig.

- Mange kjører til jobb, har en stillesittende jobb og setter seg i bilen og kjører hjem. Dette er meget bekymringsfullt, mener professoren.

Det er de med høyest utdanning og inntekt som trener mest.

- Vi ser et klart sosioøkonomisk skille i befolkningen mellom de som trener og de som ikke gjør det, slår professoren fast.

(NTB)