Hver tredje nordmann på ferie blir syk, skadd eller ranet

Aldri før er så mange nordmenn på ferie blitt utsatt for tyveri, sykdom, ran eller overfall. For første gang i historien har antallet skader passert 100000. Nå vurderer selskapene å heve premiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forsikringsselskapene har fulgt nordmenns økende oppdagelsestrang med uro. For i takt med vår jakt på eksotiske reisemål, har stadig flere blitt syke, robbet eller skadd. I fjor utbetalte forsikringsselskapene 577 millioner kroner i erstatning.

- Regelen ser ut til å være at jo fjernere reisemål, desto verre er sykdoms- og ulykkestilfellene, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon.

- Bekymrer

I 1997 ble det utbetalt 55 millioner kroner i erstatning for ulykker under reise. Året etter var beløpet steget til 61 millioner kroner, før det tok helt av i fjor med 126 millioner kroner. Det er en økning på 107 prosent på ett år. Tallene er basert på beregninger Europeiske Reiseforsikring har gjort.

- Det er klart tallene bekymrer forsikringsbransjen. Når et forretningsområde har passert smertegrensen for lønnsomhet, har selskapene to valg: Å godta tapene eller å øke premiene. En premieøkning er realistisk, sier Haakonsen.

Lette ofre

I fjor ble det rapportert inn 52690 saker og utbetalt erstatninger for hele 155 millioner kroner. Dette gjaldt tyveri, ran og tapt reisebagasje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer