Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hver tredje røyker støtter høyere aldersgrense

Det viser ny undersøkelse.

KAN BLI VANSKELIGERE TILGJENGELIG: De yngste røykerne er de ivrigste motstanderne av høyere aldersgrense. Lund mener resultatet viser at motstanden øker desto mer involvert man er i røyking. Foto: Lise Åserud / Scanpix
KAN BLI VANSKELIGERE TILGJENGELIG: De yngste røykerne er de ivrigste motstanderne av høyere aldersgrense. Lund mener resultatet viser at motstanden øker desto mer involvert man er i røyking. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsedirektoratet har allerede lansert et forslag om høyere aldersgrense på røyk, og den høye prosentandelen som støtter forslaget overrasker forskerne hos Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS).

- Det ser ut til at de tiltakene som er foreslått politisk på området tobakksforebygging nå, så er dette det minst kontroversielle, sier forskningsleder Karl Erik Lund ved SIRUS til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

Ifølge undersøkelsen som Synovate har gjennomført for SIRUS, er halvparten av dagligrøykerne motstandere av høyere aldersgrense. 17 prosent stiller seg midt mellom enig og uenig.

De yngste røykerne er de ivrigste motstanderne av høyere aldersgrense. Lund mener resultatet viser at motstanden øker desto mer involvert man er i røyking.

Helsedirektoratet har foreslått å heve aldersgrensen for salg av tobakk fra 18 til 20 år. Forslaget ligger nå til behandling hos Helse- og omsorgsdepartementet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!