Hver tredje velger har fått svekket tillit til Støre etter Tschudi-saken

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) tydelig svekket av saken, viser en måling fra TNS Gallup.

OPPSTYR: Tilliten til utenriksminister Jonas Gahr Støre er svekket etter Tschudi-saken. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
OPPSTYR: Tilliten til utenriksminister Jonas Gahr Støre er svekket etter Tschudi-saken. Foto: Erling Hægeland/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen som er laget for TV 2 viser at 33,7 prosent har svekket tillit til utenriksministeren. Bare 2,9 prosent svarer at de har fått styrket tillit til Støre, mens 63,3 prosent svarer at tilliten er uendret.

Tallene viser at hver sjette Arbeiderparti-velger, 15,6 prosent av de som har en mening, svarer at de har fått svekket tillit til utenriksministeren.

- Jeg tror mange sitter igjen med en følelse av at det kan lønne seg å ha venner i departementet, vennetjenester er ikke bra for et åpent demokrati, sier medlem i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Per-Kristian Foss (H).

Helt siden Dagbladet avslørte at Støre bevilget seks millioner kroner til en stiftelse ledet av hans barndomsvenn, redermilliardæren Felix Tschudi, har det vært stilt spørsmål ved om Støre var inhabil eller ikke.

Mandag møter utenriksministeren og Tschudi til åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

- Jeg registrerer målingen, og ser fram til høringen der jeg får lagt fram min versjon av saken, skriver Støre i en sms til kanalen.

(NTB)