Hver tredje velger støtter Ap

Kraftig framgang ifølge ny måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet går kraftig fram og kan skilte med støtte fra hver tredje velger ved høstens valg, ifølge en ny meningsmåling.

Det er en landsomfattende måling som Sentio Research har gjennomført for Bergens Tidende, som viser at Jens Stoltenberg og Ap går betydelig fram ved valgkampstart. I løpet av to måneder har partiet økt oppslutningen fra 30,8 til 34,3 prosent. Mens regjeringspartner Sp blir liggende på 6,8 prosent, det samme som i juni, går SV tilbake fra 7,3 prosents oppslutning i juni til 6,6 prosent på den nye målingen.

Både Høyre og Frp går tilbake. Høyre får en oppslutning på 14,1 prosent, som er det samme som ved det dårlige stortingsvalget for to år siden. Selv om Frp går tilbake målt mot tilsvarende undersøkelse i juli, får partiet støtte fra 24,2 prosent av de spurte.

Målingen, som ble foretatt i forrige uke viser for øvrig at 4,7 prosent av velgerne gir sin støtte til Venstre.

- Det ser mer og mer ut til å bli et oppgjør mellom Frp og Arbeiderpartiet ved dette valget, og en styrkeprøve mellom Siv Jensen og Jens Stoltenberg, sier Arve Østgaard i Sentio Research, som er ansvarlig for målingen, til Bergens Tidende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer