Hver tredje velger støtter Ap

Kraftig framgang ifølge ny måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet går kraftig fram og kan skilte med støtte fra hver tredje velger ved høstens valg, ifølge en ny meningsmåling.

Det er en landsomfattende måling som Sentio Research har gjennomført for Bergens Tidende, som viser at Jens Stoltenberg og Ap går betydelig fram ved valgkampstart. I løpet av to måneder har partiet økt oppslutningen fra 30,8 til 34,3 prosent. Mens regjeringspartner Sp blir liggende på 6,8 prosent, det samme som i juni, går SV tilbake fra 7,3 prosents oppslutning i juni til 6,6 prosent på den nye målingen.

Både Høyre og Frp går tilbake. Høyre får en oppslutning på 14,1 prosent, som er det samme som ved det dårlige stortingsvalget for to år siden. Selv om Frp går tilbake målt mot tilsvarende undersøkelse i juli, får partiet støtte fra 24,2 prosent av de spurte.

Målingen, som ble foretatt i forrige uke viser for øvrig at 4,7 prosent av velgerne gir sin støtte til Venstre.

- Det ser mer og mer ut til å bli et oppgjør mellom Frp og Arbeiderpartiet ved dette valget, og en styrkeprøve mellom Siv Jensen og Jens Stoltenberg, sier Arve Østgaard i Sentio Research, som er ansvarlig for målingen, til Bergens Tidende.

(NTB)

I MEDVIND: Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet. Foto: KNUT FALCH/SCANPIX
I MEDVIND: Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet. Foto: KNUT FALCH/SCANPIX Vis mer