Hver uke føder en indisk kvinne et norsk barn

Norsk konsul: - Enorm økning i surrogatmødre.

 BABYFABRIKK:   En sykepleier ved Arya Hospital i Jaipur i India sjekker en 12 dager gammel baby, som etter planen skulle overleveres et par i Japan. Barnet ble unnfanget av spermen fra en japansk mann og egg fra en indisk kvinne, båret fram av en indisk surrogatmor og født i juli 2008. Utleveringen av barnet fra det indiske sykehuset skapte komplikasjoner fordi det japanske paret skilte seg under svangerskapet og indisk lov ikke ga tillatelse til adopsjon utenlands for en enslig far. ARKIVFOTO:  AFP/SCANPIX.
BABYFABRIKK: En sykepleier ved Arya Hospital i Jaipur i India sjekker en 12 dager gammel baby, som etter planen skulle overleveres et par i Japan. Barnet ble unnfanget av spermen fra en japansk mann og egg fra en indisk kvinne, båret fram av en indisk surrogatmor og født i juli 2008. Utleveringen av barnet fra det indiske sykehuset skapte komplikasjoner fordi det japanske paret skilte seg under svangerskapet og indisk lov ikke ga tillatelse til adopsjon utenlands for en enslig far. ARKIVFOTO: AFP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I snitt fødes ett barn hver uke av indiske kvinner for norske kunder. I Norge ønsker Bioteknologinemnda fortsatt forbud mot surrogati. I hele 2010 ble det registrert 17 norske surrogatbarn ved den norske ambassaden i New Delhi, mens det hittil i år er blitt født ett norsk surrogatbarn hver uke, skriver det nye samfunnsmagasinet Plott. Opplysningene kommer fra konsul Merete Klaussen ved den norske ambassaden i India. Hun mener økningen fra i fjor er enorm. Flertallet i Bioteknologinemnda går inn for et fortsatt forbud mot surrogati i Norge blant annet fordi de ønsker å beskytte kvinner i fattige land mot å bli utnyttet. I India er imidlertid surrogatimarkedet i kraftig vekst, og indiske analytikere anslår at fertilitetsindustrien vil være verdt 13 milliarder kroner i 2012.

(NTB)