Hver uke siden hun ble født, har Lotte (14) blitt filmet

Se utviklingen hennes fra nyfødt til nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange foreldre føler kanskje at tida går veldig fort, og at barna litt for raskt vokser seg store.

For å lettere kunne huske hvordan barna var som små, har den nederlandske fotografen Frans Hofmeester filmet barna Lotte (14) og Vince (11) hver eneste uke siden de ble født.

- Lotte forandret seg så utrolig raskt at jeg følte jeg måtte dokumentere hvordan hun så ut, for å holde minnene intakte, sier Hofmeester til Dagbladet.

Får barna til å glemme kameraet Mens andre kanskje lager fotoalbum, ville Hofmeester heller filme datteren.

Nå har han satt sammen en videotimelapse, som viser Lottes utvikling fra null til 14 år på bare fire minutter. Se videoen øverst i saken.

Videoen, som han har kalt «Portrait of Lotte» ble vist på Spanish National Reina Sofia museum i Madrid forrige måned, og har blitt sett av over 200 000 på Youtube, siden den ble lagt ut forrige uke.

Da sønnen Vince kom til verden tre år etter Lotte, begynte Hofmeester den samme filmdokumentasjonen av ham.

Til Dagbladet forteller han at det ikke alltid er like lett å få barna til å stille opp foran kamera.

- Noen ganger føler de ikke for det. Da pleier jeg å si; «Det tar bare ett minutt. Fortell meg om fotballkampen, vant du?» og så glemmer de kameraet og begynner å snakke.

- Barna er stolte av prosjektet - Jeg diskuterer alt jeg gjør i dette prosjektet med barna mine. At de skal være fornøyde med det er viktig for meg. Noen ganger, som de fleste andre barn, vil de helst ikke bli filmet. Da er det greit.

- Men både Lotte og Vince er veldig stolte av prosjektet og har stor glede av det, forsikrer han.

I tillegg til de to kortversjonene, har Hofmeester også klippet sammen to lengre portretter av begge barna, på rundt 40 minutter.

- Dette gir familie og venner muligheten til å følge deres utvikling, og høre dem snakke om sine opplevelser og hva de har gjort den siste uka.

- Fortjener et stort publikum Hofmeester er storfornøyd med at folk nå har fått øynene opp for videoportrettene hans.

- Jeg har alltid tenkt at dette prosjektet er veldig spesielt, og at det fortjener et stort publikum. Men jeg har aldri drømt om at det skulle få så mye oppmerksomhet som det gjør nå.

Han forteller at videoene hans har blitt omtalt i en rekke medier de siste årene, og at de til sammen er sett mer enn 15 millioner ganger på Youtube og Vimeo.

- Jeg får e-post med tilbakemeldinger på videoen hver eneste dag. De fleste er positive, og omtaler videoene som «vakre».