Hver ulv koster 640 000

Det er en byråkrat per ulv i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bondeavisa Nationen har tatt ulven på alvor og regnet ut hvor mye rovdyrene koster skattebetalerne, oppslaget skaper debatt på nettsidene.

Avisa går ut fra at det er 17 ulv i Norge, og har regnet ut hvor mye forskere, byråkrater, tiltak for å begrense skade og erstatning for tapt sau koster.

Det ble 640 000 kroner i året, per ulv.

Avisa melder at det offentlige bevilger 10,9 millioner kroner hvert år via statlige budsjetter. Hva fylker, kommuner og grunneiere bruker er ikke tatt med i regnestykket.

Avisa viser til en rapport som sier at det er 14 ulver fast i Hedmark, og legger til ytterligere tre ulver som gjennomsnittlig er på norsk side av grensa.

Hvert år bruker de to-tre millioner kroner til gjeting av sauer. I tillegg brukes det penger til å sette opp gjerder for å beskytte sauen.

Nationen melder at det er omtrent 14 årsverk som går med til forskning på ulv i Norge. De er fordelt på ni offentlige instanser.

NINA, Norsk institutt for naturforskning, huser de fleste byråkratene. Dermed er det nær en byråkrat per ulv i Norge.

Ulvemøte på Stortinget

I dag sitter regjeringspartiene og forhandler med SV og Arbeiderpartiet for å forsøke å få til et kompromiss i rovdyrpolitikken. De skal bestemme både hvor ulven skal få ferdes, og hvor mange de skal være..

- Vi er enige om at det ikke er brudd, men jeg må bare registrere at det på mange viktige punkter er stor avstand. Tirsdag skal gruppestyrene i partiene vurdere om de parlamentariske lederne skal gjøre et forsøk. Det blir en avgjørende dag, sier forhandlingsleder Bror Yngve Rahm (KrF), melder NTB.

Regjeringspartiene vil holde ulven øst for Glomma, mens Arbeiderpartiet og SV vil gi fire familiegrupper mulighet til å bolte seg på det meste av Østlandet og deler av Sørlandet, skriver NTB.

<B>EN ULV OG EN BYRÅKRAT: Natonen har funnet omtrent like mange byråkrater som ulv i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer