GHOSTBUSTERS: Ryan Scott Miller har laget en liten versjon av Ecto 1 fra selveste «Ghostbusters». Bilen er utstyrt med mange detaljer, og har til og med en fungerende sirene. Video: YouTube/Ryan Scott Miller via Storyful Vis mer

Hvert år forvandler faren Jeremys (8) rullestol til tidenes Halloween-kostyme

Er dette årets far? 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At sønnen Jeremy bruker rullestol blir slettes ikke sett på som et hinder for familien Miller fra California. Tvert imot! Hver Halloween lager pappa Ryan Scott Miller et nytt kostyme til åtteåringen. Og i år er hans kanskje kuleste kostyme hittil.

Miller har nemlig laget en liten versjon av Ecto-1 fra selveste «Ghostbusters». Bilen er utstyrt med mange detaljer, og har til og med en fungerende sirene.

- Jeremy er stor tilhenger av alle tre «Ghostbusters»-filmene, forteller faren til Today.

BLODFAN: Jeremy har sett «Ghostbusters»-filmene mange ganger og elsker Halloween-kostymet faren har laget til ham. FOTO: Privat.
BLODFAN: Jeremy har sett «Ghostbusters»-filmene mange ganger og elsker Halloween-kostymet faren har laget til ham. FOTO: Privat. Vis mer

Rullestolen er integrert i bilen og når han triller rundt ser det ut som at det er bilen som kjører fremover. Til Dagbladet forteller Miller at de jobbet med rullestolbilen hver kveld etter at Jeremy og hans to søsken hadde lagt seg.

- Jeremy så kostymet underveis og han elsket det! Det var flere ganger han bare måtte sette på kjenningsmelodien til «Ghostbusters» og danse fordi han var så fornøyd.

Klarte ikke vente

Halloween-kostymet holdes stort sett hemmelig og avdekkes samtidig for alle naboene, men i år klarte ikke familien å vente.

Spenningen ble for stor, så åtteåringen måtte prøvekjøre kostymet under en kontroll på sykehuset i San Diego forrige uke.

- Vi fikk dele øyeblikket med de andre på avdelingen og alle barna fikk et stort smil om munnen. Jeremy elsket det og sa at han likte å få de til å smile, sier Miller.

- Har tatt helt av

Halloween-prosjektet har pågått siden Jeremy var liten, og nytt år betyr nytt kostyme. Hvert eneste år overgår den nevenyttige faren seg selv.

- Naboene holder presset oppe. De spør ofte hva vi skal finne på neste år. Det har bare vokst seg større og større og nå har det tatt helt av, sier Miller.

Fjorårets kostyme var en Snowspeeder fra «Star Wars» som flere lot seg imponere av. Luke Skywalker-skuespiller, Mark Hamill, kommenterte til og med kostymet på Twitter. Da Jeremy fikk sin første gåstol, ba familien om at den skulle være rød så de kunne forvandle den til Lynet McQueen. Året etter var det Batmobil.

Selv om det er faren som står for mesteparten av den praktiske jobben, samarbeider hele familien om å komme opp med ideer til årets kostyme.

STAR WARS: Fjorårets-kostyme imponerte til og med «Star Wars»-skuespiller Mark Hamill. Foto: Privat
STAR WARS: Fjorårets-kostyme imponerte til og med «Star Wars»-skuespiller Mark Hamill. Foto: Privat Vis mer

Midtpunktet

Jeremy er født med spina bifada, en tilstand hvor ryggmargkanalen ikke lukker seg. Helt siden fødselen har han måttet gjennomgå flere operasjoner, og er avhengig av gåstol eller rullestol for å komme seg rundt. Men det hindrer han på ingen måte i å leve et aktivt liv. Jeremy spiller både basketball, rugby og fotball.

Åtteåringen er vant til at rullestolen tiltrekker seg oppmerksomhet, men når kostymene kommer på er det utelukkende av den hyggelig typen.

- Mange ser på rullestol som en hindring og har oppfatningen av at brukerne er lenket til stolen. I virkeligheten er det rullestolen som gir Jeremy frihet. Noe av grunnen til at vi gjør dette, er at folk kommer bort til ham og han blir midtpunktet, sier Miller til Today.

Han legger til at sønnen elsker oppmerksomheten rullestolkostymene gir ham.

Overrasket av Sony

Etter familien la ut video på YouTube, har Ecto-1-kostymet har fått mye oppmerksomhet. Sony Studios fikk nyss om det kreative kostymet, og inviterte hele familien til å se den originale bilen fra «Ghostbusters». Ryan Scott Miller omtaler all oppmerksomheten som surrealistisk.

- Vi hadde aldri sett for oss at vi ville få muligheten til å sitte i den ekte Ecto-1. Det var en veldig kul opplevelse, sier han til Dagbladet.

Miller-familien hadde med seg rullestolkostymet til Sony, og sørget for å få en bilde sammen med originalbilen.

KREATIVT: Ryan Scott Millers kostymer imponerer mange. Foto: Privat
KREATIVT: Ryan Scott Millers kostymer imponerer mange. Foto: Privat Vis mer