Hvert eneste år dør flere tonn fisk av «naturlige årsaker». Forskerne klør seg i hodet

Mange teorier.

MASSEDØD: Det dukker ofte opp fenomener i naturen det ikke er like lett å finne svaret på, og det som nå ha skjedd i Cajititlan-sjøen i Mexico er en av tingene som får forskerne til å klø seg i hodet.

Ifølge britiske BBC rapporterer lokale medier i området at så mye som 40 tonn karpefisk («Algansea popoche») har dødd på mystisk vis, og har blitt skylt opp på strendene. Foto: AFP PHOTO / HECTOR GUERRERO / NTB SCANPIX
MASSEDØD: Det dukker ofte opp fenomener i naturen det ikke er like lett å finne svaret på, og det som nå ha skjedd i Cajititlan-sjøen i Mexico er en av tingene som får forskerne til å klø seg i hodet. Ifølge britiske BBC rapporterer lokale medier i området at så mye som 40 tonn karpefisk («Algansea popoche») har dødd på mystisk vis, og har blitt skylt opp på strendene. Foto: AFP PHOTO / HECTOR GUERRERO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det dukker ofte opp fenomener i naturen det ikke er like lett å finne svaret på, og det som nå ha skjedd i Cajititlan-sjøen i Mexico er en av tingene som får forskerne til å klø seg i hodet.

Ifølge britiske BBC rapporterer lokale medier i området at så mye som 40 tonn karpefisk («Algansea popoche») har dødd på mystisk vis, og har blitt skylt opp på strendene.

Massedød Ingen har kommet fra til et konkret svar, men teoriene er likevel mange. Enkelte hevder at dette er en del av en naturlig syklus, og at fiskedøden er et årlig og naturlig fenomen. Andre skylder på dårlig forvaltning av selve innsjøen.

Myndighetene undersøker også om massedøden kan skyldes utslipp som igjen kan ha redusert oksygennivået i sjøen.

Det er likevel mye som tyder på at dette bare er naturen som går sin gang.

I fjor var det omlag 200 tonn død fisk som måtte ryddes opp, og i år sies det at så mange som 100 fiskere er involvert i oppryddingsarbeidet.

- Naturlig syklus Ismael del Toro, en representant for de lokale myndighetene, sier ifølge den britiske statskanalen at dette er et fenomen som skjer hver eneste år i regnsesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.