Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvert fjerde fiskefartøy driver ulovlig

Hvert fjerde norske fiskefartøy over 24 meter driver ulovlig fiske på fiskefeltene. Årsaken er at de ikke har installert satelittsporingsutstyr. Kystvakten vil beordre båter uten utstyr til å avslutte fisket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle fiskebåter i nordområdene over 24 meter skulle ha montert utstyret innen 1. juli. Utstyret angir både posisjon, kurs og fart på båtene. Informasjonen lagres i Fiskeridirektoratet, og utveksles internasjonalt. Utstyret gjør at det blir lettere å spore hvor fangsten er tatt.

- Det er om lag 120 av de 485 norske fartøyene over 24 meter som ennå ikke har installert slikt utstyr. Bare rundt ti prosent av disse har søkt om utsettelse, sier fagkonsulent Tom Ole Drange i Fiskeridirektoratet til avisa Fiskaren.

Det er Kystvakten som kontrollerer om utstyret er på plass, og skvadronsjef Øystein Wemberg i Kystvakten Nord sier at de vil beordre båter uten satelittsporingsutstyr eller godkjent utsettelse til å avslutte fisket.

- De får ikke gjenoppta fisket før utstyret er på plass eller en utsettelse foreligger, sier Wemberg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media