Hvert tredje politidistrikt melder om rumensk krimbølge

Norske politidistrikt har opplevd en formidabel økning i rumenske kriminelle det siste året. Flere av politidistriktene er nå bekymret. - Norge er et fristende mål, sier politimesteren i Bergen, Geir Gudmundsen.

BARN SOM BEGÅR KRIMINALITET: 21. august 2012 forsøkte to jenter å stjele fra en kunde ved Nordeas minibank i Nygårdsgaten i Fredrikstad. Nærmere tre timer seinere ble en eldre mann frastjålet penger ved en minibank i Sarpsborg. Da politiet arresterte de to ranerne fant de ut at den yngste jenta var 14 år - den eldste var 17 år. Foto: POLITIET
BARN SOM BEGÅR KRIMINALITET: 21. august 2012 forsøkte to jenter å stjele fra en kunde ved Nordeas minibank i Nygårdsgaten i Fredrikstad. Nærmere tre timer seinere ble en eldre mann frastjålet penger ved en minibank i Sarpsborg. Da politiet arresterte de to ranerne fant de ut at den yngste jenta var 14 år - den eldste var 17 år. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Så lenge den økonomiske situasjonen ellers i Europa er så kritisk som den er nå, vil rike Norge være et fristende mål. Vår velstand, og tidvis skjødesløse omgang med egne verdisaker, tiltrekker også reisende vinningskriminelle».

Det fastslår politimesteren i Hordaland, Geir Gudmundsen, overfor Dagbladet.

Krimbølge Tidligere har Dagbladet skrevet om at de siste åra har politiet meldt om en formidabel økning i kriminalitet utført av rumenske statsborgere. Og utviklingen fortsetter. I løpet av de tre første månedene i år ble 360 saker registrert hos trondheimspolitiet, mot 257 i samme periode i fjor.

Ifølge politiet er det spesielt to grupper som er involvert; rumenske borgere og asylsøkere som er i Norge i påvente av å bli sendt ut.

Også i Oslo er det rumenere som dominerer lommetyveri-bølgen. Siden august har 2012 august politiet pågrepet 77 lommetyver i Oslo. Et flertall av dem har vært rumenske statsborgere. Nå har Oslo intensivert arbeidet mot lommetyvene og i første kvartal i år har antall tyverier gått ned 26 prosent sammenliknet med i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer