- Hvetebrødsdagene vil ta tid

Politisk ekspert tror Obama vil innfri de enorme forvetningene - etter hvert.

I DAG STARTER JOBBEN: President Barack Obama begynner i dag på sin første dag i verdens viktigste jobb. Politisk ekspert Terry Madonna tror Obama vil innfri, men at hvetebrødsdagene vil vare lenger enn folk tror. Foto: SCANPIX
I DAG STARTER JOBBEN: President Barack Obama begynner i dag på sin første dag i verdens viktigste jobb. Politisk ekspert Terry Madonna tror Obama vil innfri, men at hvetebrødsdagene vil vare lenger enn folk tror. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Innsettelsesfesten til én milliard kroner er over. Nå skal USAs nye president ta fatt på enorme utfordringer, og innfri skyhøye forventninger hos tilhengere med stjerner i øynene.

Barack Obama så utover et hav av mennesker fra podiet foran kongressbygningen da han ble tatt i ed som president.

Nesten to millioner mennesker deltok på den historiske innsettelsesseremonien. Til sammenligning møtte rundt 300.000 opp da Bush ble tatt i ed for åtte år siden.

Det enorme antallet er et tydelig bilde på hvilke forventninger som nå hviler på Obamas skuldre. Men hvor lang tid får han på seg til å innfri?

- Jeg tror de politiske hvetebrødsdagene til Obama kommer til å vare lenger enn det mange tror, sier den politiske eksperten Terry Madonna til NTB.

- Obama kan i likhet med president Franklin D. Roosevelt komme til å bli vurdert mye ut fra hvordan og hva han gjør, ikke bare resultater, legger han til.

- Kommer ikke til å skuffe

Ifølge Madonna var det tydelig at president Obama i sin tale forsøkte å senke forventningene. Men lista er utvilsomt lagt høyt. Obama har med sine taler gjennom valgkampen inspirert og gitt håp til titall millioner av mennesker i USA, og også verden over. Forventningene kan det synes umulig å innfri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer