Hvilken erfaring har han utover å være jøde og inngift?

Donald Trump har så tro på svigersønnen at han tror milliardærarvingen kan megle fred i Midtøsten. Ekspertene mener Jared Kushners fremste styrke er at han er gift med Ivanka.

JOBB HOS SVIGERFAR: Jared Kushner (35), sønn av en dømt og fengslet eiendomsmilliardær, er vant til penger, makt og kontroverser. Han har selv gjort det bra som investor, og i valgkampen ble han betegnet som Trumps hemmelige våpen. Nå skal Ivankas ektemann megle fred i Midtøsten på vegne av Trump. Foto: EPA / Scanpix
JOBB HOS SVIGERFAR: Jared Kushner (35), sønn av en dømt og fengslet eiendomsmilliardær, er vant til penger, makt og kontroverser. Han har selv gjort det bra som investor, og i valgkampen ble han betegnet som Trumps hemmelige våpen. Nå skal Ivankas ektemann megle fred i Midtøsten på vegne av Trump. Foto: EPA / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var storavisa The New York Times, som omtalte Jared Kushner som den«stille fikseren» bak Donald Trumps valgseier.

Noe må den kamerasky og lavmælte 36-åringen åpenbart ha gjort riktig, ettersom Trump trosser protestene og tar med seg svigersønnen til Det hvite hus.

Ikke bare skal milliardærarvingen og eiendomsinvestoren - uten politisk erfaring - jobbe som rådgiver for presidenten. Trump er også overbevist om at svigersønnen kan megle fred i Midtøsten, noe egentlig ingen har klart før ham.

- Kushner er nå utnevnt som ny Midtøsten-utsending. Det virker rart siden han ikke har noen erfaring, men vi kan anta at det er fordi han er jøde at Donald Trump mener han er egnet. Enda mer graverende er det at Trump tror Kushner vil bli en god Midtøsten-utsending når han har gjort seg selv inhabil ved å gi penger til israelske bosettinger, sier førsteamanuensis Hilde Restad ved Bjørknes høyskole til Dagbladet.

- Dette er en type utnevnelse som er bekymringsfull, og enda et eksempel, mener jeg, på at dømmekraften er svekket. Utnevnelsen av ham er å tøye anti-nepotisme-lovene til det ytterste, sier Restad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer