AVSLAPPET PÅ VEI HJEM:  Den etterhvert så verdenskjente lederen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, virket avslappet like før han skulle ta av fra New York til Paris 14. mai. Men så kom to politibetjenter inn, og livet hans ble snudd på hodet. Foto: emmanuel Dunand/Afp/Scanpix
AVSLAPPET PÅ VEI HJEM: Den etterhvert så verdenskjente lederen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, virket avslappet like før han skulle ta av fra New York til Paris 14. mai. Men så kom to politibetjenter inn, og livet hans ble snudd på hodet. Foto: emmanuel Dunand/Afp/ScanpixVis mer

«Hvilken nydelig rumpe!»

Overgrepssiktede Dominique Strauss-Kahns siste ord som fri mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble det klart at franskmannen og presidentkandidaten, overgrepssiktede Dominique Strauss-Kahn, trekker seg som leder for Det internasjonale pengefondet (IMF). Dette ble klart i en uttalelse fra Det internasjonale pengefondet.

Strauss-Kahn er siktet for å ha forsøkt å voldta en stuepike på et hotellrom i New York.

Nå kommer historien om hva som skjedde like før han ble pågrepet på flyet som skulle ta ham fra New York og hjem til Paris, ifølge franske Le Point:

Det franske nettstedet skriver følgende om Dominique Strauss-Khans siste minutter på Air France sitt fly AF023:

«Den tidligere sjefen for IMF virket absolutt ikke engstelig da han tok sin plass på flyet New York-Paris.

«Hvilken nydelig rumpe!», skal han ha sagt med tydelig adressat til en av flyvertinnene på AF023, denne lørdagen den 14. mai.

Dette er den siste setningen han sa høyt, ifølge nettstedet. Så ba to politimenn ham bli med dem ut av business-setet som han skulle sittet i til Paris. AirFrance-flyet hadde ikke førsteklasse i flyet, slik det har blitt omtalt tidligere, melder lepoint.fr.

De skriver videre at flypassasjerene og de ansatte ikke la merke til noe spesielt ombord på flyet før pågripelsen. Da de to mennene i sivile klær kom inn i flyet, med et «Port Autority»-merke på klærne. Da de henvendte seg til Dominique Strauss-Khan, virket det mer som om de hadde noe konfidensielt å fortelle ham.

Det kan også være grunnen til at folk ikke la spesielt merke til at DSK ble med mennene ut av flyet, ifølge Le Point.