«Hvilken seng? Putins?»

Lydopptak som skal være Berlusconi i sex-samtaler med luksusprostituert offentliggjort i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): La Repubblica, Italias nest største avis, og magasinet L'Espresso (med samme eiere) publiserte i dag lydbåndopptak som er nok en omdreining i sexskandalene rundt Silvio Berlusconi (72).

Nok en gang nekter statsministeren for det som har blitt rullet opp.

Tok Putin-senga
Opptakene omfatter blant annet det som skal være en samtale mellom Berlusconi og en luksusprostituert, i den skandalebefengte statsministerens bolig i Roma.

«Jeg skal ta en dusj også. Hvis du er ferdig før meg, vent på meg i den store senga», sier en mann som antas å være Berlusconi.

«Hvilken seng? Putins?», spør kvinnen som trolig er den tidligere skuespilleren - nå prostituerte - Patrizia D'Addario, og får svar:

«Putins».

«Å, så søtt, det er den med gardinene», svarer sengepartneren.

Som The Independent påpeker, er det foreløpig uklart hva som knytter den store senga til navnet på Russlands mektige statsminister.

Droppet Obama-valgvaken?
Ekstra pikant er det at opptaket stammer fra 4. november 2008. Det var en kveld og natt da de fleste andre statsledere i verden holdt pusten mens de ventet på valgresultatene som ble til Barack Obamas historiske seier i det amerikanske presidentvalget.

Dagen etter ser det ut til at statsministeren og elskerinnen igjen komer inn på nattas bataljer.

Berlusconi: «Alt bra?»

D'Addario: «Ja, du?»

B: «Jeg, ja. Jeg har jobbet mye. I morges dro jeg for å åpne en utstilling, jeg holdt en fantastisk tale som fikk masse applaus, og det virker ikke som jeg er trøtt.

D: «Ah, akkurat som meg faktisk. Jeg er ikke trøtt, jeg har ikke sovet. Det er bare stemmen min som er borte.

B: «Eh, hvorfor det? Vi skrek ikke.»

D: «Og jeg ropte ikke. Hvem vet hvorfor stemmen min er borte. Vet du hvorfor? Fordi jeg tok ti dusjer i iskaldt vann fordi jeg var varm»

Hevder opptakene er forfalsket
Ifølge The Independent kom Berlusconis advokat, Niccolo Ghedini, umiddelbart på banen for å benekte lydopptakenes ekthet.

- Vi kan bare se på dette materialet som verdiløst, fullstendig falskt og et fantasiprodukt. Uansett, denne publiseringen er en ulovlig handling i seg selv som skal forfølges, og juridiske skritt vil bli tatt mot alle som publiserer slikt materiale, sier han ifølge CNN.

Den framtredende ministeren Gianfranco Rotondi supplerte ifølge The Independent med å hevde at saken var et forsøk fra venstrevridde medier på å presse regjeringen ved å begå «brudd på enhver etikk» innen journalistikken.

- MÅTTE DUSJE TI GANGER: Patrizia D'Addario (42), om det er henne, gjør det i ett lydopptak klart at hun trengte avkjøling etter natta med Italias statsminister. Foto: EPA / SCANPIX
- MÅTTE DUSJE TI GANGER: Patrizia D'Addario (42), om det er henne, gjør det i ett lydopptak klart at hun trengte avkjøling etter natta med Italias statsminister. Foto: EPA / SCANPIX Vis mer

Selv har D'adorria foreløpig ikke bekreftet autensiteten av opptakene, men det har siden juni vært kjent at hun satt på påstått pikant lydmateriale fra sin kontakt med Berlusconi.

Gruppesex og 18-åringer
Uavhengig av opptakenes ekthet, «fullstendig usannsynlig» kan historien neppe sies å være. Privatlivet til den styrtrike statsministeren og mediemogulen har vært en eneste lang skandale siden han omsider ble skilt fra kona Veronica Lario i mai i år.

Skilsmissen kom etter at kona fikk nyss om statsministerens antatt amorøse kontakt med den 54 år yngre skjønnheten Noemi Letizia (18). Da Berlusconi dukket opp på bilder fra 18-åringens bursdagsfest var det dråpen som fikk begeret til å flyte over.

Lario beskyldte også Berlusconi offentlig for å satse på svært uerfarne men svært attraktive unge kvinner som kandidater til EU-parlamentet.

Så kom bildene i avisa El Pais av de vovede festene med toppløse jenter og minst én naken statsminister på Berlusconis luksusvilla på Sardinia.

La Reppublica fikk på sin side fått innsyn i avhørsrapporter fra 19 «eskortepiker» tidligere i sommer.  De prostituerte forteller om plutselige og hemmeligholdte innkallelser til en viss residens i Roma, der opptil flere piker skal ha underholdt Berlusconi, eller «Papi» som han refereres til, samtidig.

- Fikk ikke et minutts søvn
Lydmaterialet som nå blir kjent omfatter også en stamtale mellom D'Addorio og forretningsmannen Giampaolo Tarantini, en venn av Berlusconi og for tiden i sentrum av en korrupsjonsskandale i Sør-Italia.

Tarantini har tidligere nektet for å ha vært mellommann for Berlusconi i bestillingen av luksusprostituerte til statsministerens fester, men opptaket som nå er publisert kan bli vanskelig å forklare om det er reellt.

«Vi fikk ikke et minutts søvn hele natta», skryter D'Addario til Tarantini etter å ha tilbrakt natta med landets president.

Kvinnen klager på at hun ikke fikk den lovede konvolutten med 5000 euro som hun hadde forvnetet, men at «jeg fikk en presang, jeg vet ikke, en liten skilpadde-greie».

«Og så sa han at han ville treffe meg igjen med en venninne fordi han ville ha to av oss», forteller D'addario ifølge The Independents oversettelse. Kvinnen har tidligere oppgitt at hun fikk 2000 euro for en natt med statsministeren, noe som skal ha skjedd to ganger.

Berlusconi har - på italiensk vis - nektet kategorisk for å hatt sex mot betaling.

- Jeg har aldri betalt en kvinne. Jeg har aldri forstått hva slags tilfredsstillelse men kan få om man ikke får nyte følelsen av erobring, sa han til Corriere Della Sera for en måned siden.

I Italia er det slett ikke sikkert at de nye lydopptakene får politiske konsekvenser. Berlusconi er svært populær, og har konsekvent hatt godt over 50 prosent av folket i ryggen på meningsmålinger gjort også etter at de siste skandalene begynte å rulle.

NAKENSKANDALE: Tidligere i år dukket de pikante bildene fra Berlusconis nakenfest opp i avisa El Pais, etter at statsministren hadde beskrevet arrangementene på eiendommen som svært uskyldige.  Foto: JAVIER SORIANO/AFP/SCANPIX
NAKENSKANDALE: Tidligere i år dukket de pikante bildene fra Berlusconis nakenfest opp i avisa El Pais, etter at statsministren hadde beskrevet arrangementene på eiendommen som svært uskyldige. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/SCANPIX Vis mer