- Hvilket signal sender vi hvis en diktator kan gasse hundrevis av barn til døde uten å bli holdt til ansvar?

President Barack Obama varsler angrep på Syria etter gassangrep mot egen befolkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdater artikkelen for siste nytt.

• Små jenter og gutter ble gasset i hjel av sin egen regjering, sier Obama om angrepet med kjemiske våpen forrige uke.

• Obama bekrefter at USA vil gå til militære angrep mot Syria for å holde den syriske regjeringen ansvarlig for det kjemiske angrepet på egen befolkning.

• Obama sier at USA vil gå til angrep når tiden er inne. Han sier angrepet kan komme i morgen eller om en måned. Han sier at amerikanske soldater ikke vil invadere landet, men at USA vil utføre presise bombeangrep ment å lamme det syriske regimet.

• Obama sier at han vil ta med kongressen på råd, slik at det amerikanske folk blir hørt. Kongressen vil stemme når den samles i nær framtid.

• Jeg er trygg på å gå til angrep på Syria uten å ta dette gjennom FN-systemet, som har vist seg å være totalt handlingslammet, sier Obama.

• Jeg kan ta denne avgjørelsen uten å involvere kongressen, men jeg ønsker å gjøre det.

• Jeg har et spørsmål til kongressen og verden: Hvilket signal sender vi hvis en diktator kan gasse hundrevis av barn til døde uten å bli holdt til ansvar. Hva er poenget med å ha et forbud mot kjemiske våpen hvis det ikke blir overholdt? spør Obama.

• Obama avslutter med å si at han er klar over at det amerikanske folk er krigstrøtte, men vi er USA og vi kan ikke ignorere det som skjedde i Damaskus.

Artikkelen oppdateres

(Dagbladet): Vesten er foreløpig ikke enet om det er riktig å slå til mot Syria, selv om signalene fra USA gjør at det virker som et angrep kan komme - kanskje også ganske snart.

Og ifølge syriske myndigheter er de klare, og de vil gjengjelde.

USAs utenriksminister John Kerry fredag kveld mente de har bevis for at syriske myndigheter sto bak giftgassangrepet utenfor Damaskus 21. august. Ifølge Kerry ble 1429 mennesker drept, hvorav 426 barn.

President Barack Obama vil klokka 19.15 holde en tale om situasjonen, som du kan følge i videovinduet øverst i denne saken eller på hjemmesiden til Det hvite hus.

Det er ikke ventet at Obama vil annonsere et snarlig angrep, men det er snakk om en oppdatering til det amerikanske folk.