- Hvis brannen er påsatt, har vi aldri opplevd lignende

Domstoladministrasjonen kaller politiets teori svært alvorlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hvis det viser seg at brannen har sammenheng med saker han har vært innblandet i, så er dette noe vi aldri har opplevd før.

Det sier kommunikasjonssjef i Domstolsadministrasjonen, Erling Moe, til Dagbladet.

Han kaller det «svært beklagelig» at dommer og leder for tingretten på Hamar, Ola P. Svor, sitt hus natt til mandag trolig ble påtent, etter at dommeren mottok drapstrusler.

- Utfordrer miljøer Svor er til daglig sorenskriver i Hedmarken tingrett, og har i en årrekke jobbet med kriminalsaker. Truslene skal ha gått på at han og familien skulle «henges og skades i framtida», og at vedkommende som sendte SMS-en kjente andre kriminelle som kunne «gjøre jobben for ham», ifølge NRK.

Moe mener det er svært alvorlig, skulle det vise seg at brannen er påtent som følge av Svors stilling.

- Det er ikke vanlig at slikt skjer. Som dommer utfordrer man en del miljøer, så vi er kjent med at dommere trues. Det er noe vi jobber aktivt mot, og er svært opptatt av. Men, hvis brannen er påtent, så er det første gang vi hører om noe lignende. I så fall er det veldig alvorlig, sier Moe til Dagbladet.

Han forteller at Domstoladministrasjonen selv har hatt løpende kontakt med Svor, etter hendelsen mandag morgen. Dommerens datter og hennes venninne ble reddet ut av det brennende huset etter at naboer fikk varslet dem.

- Må tas alvorlig Svor, som ble truet over SMS, var ikke selv i huset da det brant.

ETTERFORSKES: Brannvesenet etterslukker brann i Borchrevinksgate 59 på Hamar mandag morgen. Politiet mistenker at brannen var påsatt. Foto: Hamar Arbeiderblad / Christian E. Bergheim / NTB scanpix
ETTERFORSKES: Brannvesenet etterslukker brann i Borchrevinksgate 59 på Hamar mandag morgen. Politiet mistenker at brannen var påsatt. Foto: Hamar Arbeiderblad / Christian E. Bergheim / NTB scanpix Vis mer

- Utover at vi i Domstoladministrasjonen har snakket med ham, så er det politiets oppgave å finne ut om det kan være en sammenheng. I så fall er dette en ny type hendelse. Det er i så fall en veldig beklagelig situasjon, og noe vi og domstolene må ta alvorlig, sier Moe til Dagbladet.

Sikkerhetstiltak Sorenskriveren og hans families sikkerhet blir nå vurdert kontinuerlig.

- Dette er en fortløpende vurdering og det er iverksatt sikkerhetstiltak, sier konstituert politimester Rolf Thoresen til Dagbladet.
Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Ola P. Svor.

DRAPSTRUET: - Det er ikke vanlig at slikt skjer, sier kommunikasjonssjef i Domstoladministrasjonen, Erling Moe, om at dommer Ola P. Svor (bildet) har bltt drapstruet og så fått huset, etter politiets teori, påtent. Foto: NTB Scanpix
DRAPSTRUET: - Det er ikke vanlig at slikt skjer, sier kommunikasjonssjef i Domstoladministrasjonen, Erling Moe, om at dommer Ola P. Svor (bildet) har bltt drapstruet og så fått huset, etter politiets teori, påtent. Foto: NTB Scanpix Vis mer