- Hvis de har skamvett, reiser de med samme fly

Frp-talsmann reagerer på foreldrene til Maria Amelie.

 - MÅ UT:  Foreldrene bør ut av landet sammen med Maria Amelie, mener Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen.
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM,SCANPIX .
- MÅ UT: Foreldrene bør ut av landet sammen med Maria Amelie, mener Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM,SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen ble provosert da han leste i Dagbladet i går om brevet fra mor til Maria Amelie, som håper forandringen kommer slik at datteren kan få bli her i landet.

- Jeg har liten forståelse for at foreldrene fortsatt opptrer i skjul og stiller krav til norske myndigheter. De burde vært pågrepet og sendt ut av landet. Hvis de har skamvett, setter de seg på samme fly til Russland som datteren og hjelper henne der. De kommer åpenbart fra en ressurssterk familie, sier Amundsen til Dagbladet.

- Hva mener du med skamvett?

- De bør skamme seg og kjenne sin egen besøkelsestid og stille opp på samme måte for datteren som de forlanger at norske myndigheter skal gjøre.

 STØTTEAKSJONER:  Et par hundre mennesker demonstrerte lørdag  utenfor Politiets utlendingsinternat på Trandum for å støtte Maria Amelie. I formiddag venter også mange utenfor portene på Trandum for å få vite hva som skjer.
FOTO: ERLEND AAS, SCANPIX.
STØTTEAKSJONER: Et par hundre mennesker demonstrerte lørdag utenfor Politiets utlendingsinternat på Trandum for å støtte Maria Amelie. I formiddag venter også mange utenfor portene på Trandum for å få vite hva som skjer. FOTO: ERLEND AAS, SCANPIX. Vis mer

- Nå er Maria Amelie voksen - er det ikke naturlig at hun ordner opp på egenhånd da?

- Uansett barnas alder er det naturlig at foreldre stiller opp i vanskelige situasjoner, sier Amundsen.

- Hun må sendes ut Han holder fast på at det er udiskutabelt at Maria Amelie må sendes ut av landet av hensyn til likhet for loven.

- Så er hun velkommen tilbake som arbeidsinnvandrer. Mange av utspillene som har kommet de siste dagene for å finne andre løsninger, vil i praksis føre til amnesti for mange som oppholder seg ulovlig her, sier Amundsen.

Frp vil sette fart i jobben med å oppspore og sende ut folk som oppholder seg ulovlig i Norge.

- Mange skulle vært ute før - Det eneste jeg reagerer negativt på at det er Maria Amelie som ble pågrepet først. Det er en lang liste med folk som skulle vært ute før henne, mener Amundsen.

 SØKTE VISUM:  Eivind Trædal, kjæresten til Maria Amelie, var i formiddag i den russiske ambassaden i Oslo for å søke visum, for å kunne møte Amelie når hun har blitt sendt ut av Norge.
.
 

FOTO: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX.
SØKTE VISUM: Eivind Trædal, kjæresten til Maria Amelie, var i formiddag i den russiske ambassaden i Oslo for å søke visum, for å kunne møte Amelie når hun har blitt sendt ut av Norge. . FOTO: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX. Vis mer

Lukkede asylmottak og raskere saksbehandling er Fremskrittspartiets nøkkelprosjekt for å få ned tallene drastisk på folk med ulovlig opphold.

I regjering - Får dere med Høyre på slike endringer hvis Frp og Høyre danner regjering etter neste valg?

- Jeg skal ikke forskuttere noen regjeringsforhandlinger nå. Men innvandringspolitikk er en av kjernesakene til Fremskrittspartiet, og det er helt uaktuelt å være med på å administere en ordning i regjering som går på tvers av partiets politikk, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen til Dagbladet.