- Hvis de klarte å nødlande har de sovepose, vann og telt

Pårørende og ansatte finner trøst i å være samlet. - Vi er ikke i sorg ennå, vi har håp, sier stasjonssjef.

-HELT FORFERDELIG:  Oberst og stasjonssjef Diederik Willem Kolff mener det ligger en trøst i å snakke om hendelsen sammen. Et døgn har gått siden flyet forsvant. Foto: Jo Straube / Dagbladet
-HELT FORFERDELIG: Oberst og stasjonssjef Diederik Willem Kolff mener det ligger en trøst i å snakke om hendelsen sammen. Et døgn har gått siden flyet forsvant. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et døgn etter at Herkulesflyet med fem ombord forsvant i Nord-Sverige, råder det dyster stemning på forsvarets militærbase på Gardermoen.

- Det er helt forferdelig å være utsatt for en sånn påkjenning. Det ligger en trøst i å prate sammen og være sammen, sier oberst og stasjonssjef Diederik Willem Kolff til Dagbladet. 

Han mener det verste er å leve i uvitenhet. 

- Vi sitter bare og venter. Vi er ikke i sorg ennå, vi har håp. Mannskapet er trent på alle mulige utfall. Hvis de klarte å nødlande har de sovepose, vann og telt. De har også noe mat om bord, sier han videre. 

Det er ikke mobildekning i området, og nødpeilesenderen er satt ut av spill. 

Pårørende overnattet Kort tid etter at flyet var meldt savnet kom de første pårørende til flybasen. Der har det vært åpent hus. To psykologer og fem pårørendekontakter var allerede i arbeid bare en time etter at meldingen kom.

Flere pårørende har overnattet på basen i natt, mens andre har hatt hjelp og støtte hjemme.

- Noen har funnet trøst i å være her, sammen med venner og kolleger. Akkurat nå trenger de fleste bare noen å snakke med, men vi er innstilt på å yte den hjelpen som trengs også i fortsettelsen, sier majon og stabsoffiser i luftforsvaret ved Rygge flystasjon, Eilev Pettersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.