- Hvis dere ler av oss nå, vil vi le av dere seinere

«Trusebomberen» erkjenner skyld etter tiltalen. Han kom med trusler mot det amerikanske folk i retten i dag.

ERKJENNER STRAFFSKYLD:  Umar Farouk Abdulmutallab erkjente straffskyld på alle tiltalepunkter etter amerikansk lov, men ikke etter islamsk lov. Foto: AFP PHOTO / HO / US MARSHALS SERVICE / SCANPPIX
ERKJENNER STRAFFSKYLD: Umar Farouk Abdulmutallab erkjente straffskyld på alle tiltalepunkter etter amerikansk lov, men ikke etter islamsk lov. Foto: AFP PHOTO / HO / US MARSHALS SERVICE / SCANPPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Umar Farouk Abdulmutallab er tiltalt for å ha forsøkt å sprenge et passasjerfly 25. desember 2009. Han har i retten i Detroit i dag erkjent straffskyld for alle åtte tiltalepunkter. Nigerianeren er blant annet tiltalt for terrorplanlegging, drapsforsøk og forsøk på bruk av et masseødeleggelsesvåpen.

Ifølge Detroit Free Press erkjente han straffskyld etter amerikansk lov, men ikke etter islamsk lov. Abdulmutallab sa at bomben var «et velsignet våpen for å redde uskyldige muslimers liv».

Det planlagte terrorangrepet var en hevnaksjon for drapet på sivile i Irak, Israel, Afghanistan og Somalia, utført at amerikanske styrker, sa han i retten.

«Katastrofe» Han advarte også USA mot å fortsatte å drepe uskyldige sivile, ellers ville de bli rammet av en «katastrofe».

- Hvis dere ler av oss nå, vil vi le av dere seinere, sa han i retten, ifølge Detroit Free Press.

24 år gamle Umar Farouk Abdulmutallab ble arrestert 1. juledag på et passasjerfly på vei fra Amsterdam til Detroit med sprengstoff sydd inn i underbuksa.

Abdulmutallab fraktet med seg 80 gram av et kjemisk eksplosiv kalt Pentaerytritol Tetranitrat (PETN) om bord på Delta Airlines-flyet som var på vei fra Amsterdam til Detroit. Eksplosivene han hadde med seg, var kraftige nok til å kunne sprenge hull i flyskroget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer