- Hvis dere tror dere er på rett vei nå så tar dere feil.

Kåre Willoch kritiserte regjeringens miljøpolitikk.

Tidligere statsminister og høyremann Kåre Willoch overrakte Besteforeldreaksjonens appell til fiskeriminister Helga Pedersen. (Foto: Alicia Ryberg)
Tidligere statsminister og høyremann Kåre Willoch overrakte Besteforeldreaksjonens appell til fiskeriminister Helga Pedersen. (Foto: Alicia Ryberg) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - En internasjonal finanskrise  har medført storstilte mottiltak over hele verden. Når skal den langt farligere klimakrisen utløse en tilsvarende politisk kraftinnsats? 

Spørsmålet kom fra tidligere KrF-topp Einar Steensnæs, som åpnet besteforeldreaksjonen i dag.

Willoch kritiserte PedersenUnder overrekkelsen skrøt fiskeriminister Helga Pedersen av aksjonen, før hun fremhevet at langsiktig satsning på ny og miljøvennlig teknologi var viktig for regjeringen. Dette var ikke Kåre Willoch fornøyd med.

- Vi har allerede mye miljøvennlig teknologi som vi ikke bruker. Det nytter ikke å skyve dette fremover ved å vente på ny teknologi. Hvis dere tror dere er på rett vei nå så tar dere feil, sa Willoch, og understreket at dagens politikere også må sørge for å motivere befolkningen til å være mer miljøvennlige.

Ulikt syn på oljeboringBlant punktene som besteforeldrene er bekymret for, er oljeboring i nord. Fiskeriministeren delte ikke denne bekymringen med dem.

- Den rødgrønne regjeringen har den siste tiden vedtatt å dele ut 178 nye konsesjoner for oljeleting. Dere åpnet for oljeutvinning i Goliat-feltet, og i Arktis. Går ikke dette på tvers av det miljøengasjementet du takket Besteforeldreaksjonen for?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer