- Hvis dere vil ha meg, så står jeg til disposisjon

Audun Lysbakken ba SV om unnskyldning og ny tillit.

SA UNNSKYLD: - Hvis dere vil ha meg, så står jeg til disposisjon. Forrige helg bestemte jeg meg for at hvis jeg fortsatt har tillit, så vil jeg stille. Men jeg har en klar melding: Gjør det på en måte som gagner partiet, ikke utsett noen for press til enighet her i dag, sa Lysbakken i talen til landsmøtet i dag. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
SA UNNSKYLD: - Hvis dere vil ha meg, så står jeg til disposisjon. Forrige helg bestemte jeg meg for at hvis jeg fortsatt har tillit, så vil jeg stille. Men jeg har en klar melding: Gjør det på en måte som gagner partiet, ikke utsett noen for press til enighet her i dag, sa Lysbakken i talen til landsmøtet i dag. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var en ydmyk og alvorstynget Audun Lysbakken som ba sitt parti om unnskyldning i dag.

- Hvis dere vil ha meg så står jeg til disposisjon. Forrige helg bestemte jeg meg for at hvis jeg fortsatt har tillit, så vil jeg stille. Men jeg har en klar melding: Gjør det på en måte som gagner partiet, ikke utsett noen for press til enighet her i dag. La oss ha en ærlig debatt hvor uroen som mange føler på får komme fram, sa Lysbakken til landsmøtet.

- Har tatt feil - Jeg har tatt feil, og tatt beslutninger som jeg burde gjort annerledes. Jeg skulle ønske at jeg ikke hadde satt dere i en slik situasjon.

- Det var summen av ting som gjorde at jeg bestemte meg for å gå, sa Lysbakken til partiet etter at Kristin Halvorsen i dag holdt sin aller siste tale som SV-leder i dag.

I flere uke har den såkalte jenteforsvarssaken og stadig flere nye tildelingssaker ridd SV og Lysbakkens departement. Selv innrømmet Lysbakken at det var dårlig politisk skjønn som er skyld i at han i dag ikke lenger er statsråd i den rødgrønne regjeringen.

- Ikke jentenes feil - Ingenting av det som har skjedd er jentene i Jenteforsvarets sin feil, men din burde ikke fått penger av oss. Det var en dårlig politisk vurdering, som jeg skulle ønske vi hadde gjort annerledes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer