- Hvis det ble en straffesak skulle han spille tullerusk

Sigrid-tiltalte (38) til eks-venn etter voldsepisode i 2006.

BEFARING: Sigrid-tiltalte (38) var med retten på befaring på de ulike åstedene forrige uke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BEFARING: Sigrid-tiltalte (38) var med retten på befaring på de ulike åstedene forrige uke. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg Sigrid-rettssaken i vårt Nyhetsstudio

(Dagbladet): I retten mot tiltalte (38) i Sigrid-saken i dag, vitnet en tidligere venn av tiltalte.

De ble kjent for cirka ti år siden, men kontakten opphørte etter bare cirka tre år og de har ikke hatt kontakt siden.

Vitnet fortalte i Oslo tingrett i dag at han ikke ønsket å ha spesielt mer kontakt med vennen etter voldsepisoden i 2006. I 2007 ble tiltalte i Sigrid-saken dømt til to og et halvt års fengsel for vold mot en kvinne i en kjeller i en bygård i Oslo. Kvinnen ønsket hjelp til noe i kjelleren da tiltalte, ifølge dommen, helt uprovosert slo henne ned med en jernstang. Kvinnen overlevde.

- Alvorlighetsgraden i voldssaken og det at jeg valgte å vitne mot ham gjorde at jeg tok avstand fra ham, sa vitnet i retten.

- Innrømmet Vitnet forteller at 38-åringen dagen etterpå fortalte han om voldsepisoden, men hans første versjon var at han hadde kjørte ned en kvinne før han til slutt innrømte å ha slått henne ned.

Mannen i retten fortalte at Sigrid-tiltalte (38) sa han ikke angret noen ting, men dersom politiet tok ham ville han vurdere å late som han angret og spille som om han hadde vært psykisk syk i gjerningsøyeblikket.

- Hvis det ble en straffesak skulle han spille tullerusk, sier vitnet.

Vitnet fortalte dette i den forrige rettssaken mot ham og etter vitnemålet skal han ha blitt plaget av 38-åringen, fortalte han.

- Skylder på en kompis - Etter at jeg vitnet mot tiltalte la han ut en video på internett av en som kjørte for fort. Han skrev mitt fulle navn og sa at det var jeg som kjørte, forteller vitnet.

Han kontaktet tiltalte for å få ham til å fjerne dette.

- Men da bare lo han litt, sier vitnet.

Han sa i retten i dag at tiltalte forsøkte å legge skylda på voldsepisoden over på ham.

- Jeg hadde alibi og hadde ikke noe med det å gjøre, sa vitnet.

I Sigrid-rettssaken har tiltalte gått langt i å antyde atden 65 år gamle mekkekamerat kan ha bortført og drept Sigrid Giskegjerde Schjetne.

- Jeg synes det er veldig likt slik han gjorde med meg. Han skylder på en kompis, sa vitnet.