Nina Jensen om «det grønne skiftet»:

- Hvis det de har lagt fram til nå er det de mener det grønne skiftet er, er dette en tydelig avskjedssøknad

Miljøforkjemper Nina Jensen med advarsel til søsteren Siv Jensen før statsbudsjettet.

FINANSMINISTERENS SØSTER: Nina Jensen kommer med en bønn til Trine Skei Grande før statsbudsjettet legges frem. Hun er skeptisk til det regjeringen har varslet av endringer på det grønne skiftet. Hun mener de nå signerer en avskjedssøknad med Venstre, som krever tidenes mest grønne statsbudsjett. Video: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det er ganske pinlig å se at debatten her hjemme dreier seg om en småskala avgiftsøkning på bensin og diesel. Det er pinlig.

Det sier Nina Jensen, generalsekretær i miljøorganisasjonen WWF, til DBTVs statsbudsjett-sending fra Stortingets vandrehall, og sikter til regjeringens foreslått økning i bensin- og dieselavgiften på henholdsvis 15 og 35 øre.

- Forventer at de leverer

Nina Jensen er søsteren til finansministeren Siv Jensen (Frp), og forteller at hun har store forventninger til statsbudsjettet.

- Regjeringen har lovet tidenes klima- og miljøbudsjett. Her har de spent buen høyt, og jeg forventer at de leverer, sier Jensen.

Samtidig er hun ikke nevneverdig imponert over budsjettlekkasjene som har kommet fram til nå, særlig ikke om budsjettlekkasjene som dreier seg om det såkalte grønne skiftet.

- For en regjering som har lovet det grønne skiftet, hvis det de har lagt fram til nå er det de mener det grønne skiftet er, er dette en tydelig avskjedssøknad, sier Jensen.

Hun går særlig hardt ut mot statsbudsjettets avgiftskutt for bilistene, på tross av økte drivstoffavgifter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer