Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvis det er en legitim voldtekt, har kvinnekroppen måter å stenge hele greia ned på

Republikaneren Todd Akin (65) sier kvinner svært sjelden blir gravide etter voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Todd Akin (65) er republikansk politiker i USA.

Han beskrives å være en viktig mann i partiets kamp for å gjenvinne flertallet i det amerikanske senatet. Han stiller som republikanernes kandidat fra Missouri.

I går skulle den erfarne og konservative politikeren forklare sitt syn på abort under et intervju med TV-kanalen KTVI-TV i St. Louis. Om det styrket hans og partiets sjanser i senatet er heller usikkert.

- Legitim voldtekt Så å si alt som kryper og går av republikanere forsøker nå å distansere seg fra mannen som på tv uttalte seg om abort og kvinner som har blitt gravide etter å ha blitt voldtatt:

- Slik jeg forstår det på leger, så skjer det svært sjeldent, før han fortsatte:

- Hvis det er en legitim voldtekt, har kvinnekroppen måter å forsøke å stenge hele greia ned på. Men la oss anta at det ikke fungerte eller noe: Jeg synes det bør være en type straff, men det bør være av voldtektsmannen, og ikke angripe barnet, sa han.

Romney uenig Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney og Paul Ryan var tidlig ute og kommenterte kommentaren via sitt valgkampapparat, melder The New York Times.

- Republikanernes presidentkandidater, guvernør Mitt Romney og kongressmann Paul Ryan er uenig med Mr. Akins uttalelse. En Romney-Ryan administrasjon vil ikke være i mot abort i tilfeller det har vært voldtekt, heter det i en kommentar fra dem.

Akin får selvfølgelig høre det i sosiale medier.

Senator Claire McCaskill er demokraten som møter Akin i valgduell i november. Hun var kjapp til å utnytte blunderen.

- Som kvinne og tidligere aktor i flere hundre voldtektssaker, er jeg sjokkert over Akin kommentarer om voldtektsofre, skrev hun på Twitter.

Los Angeles Times skriver at mange kvinnerettsforkjempere raser etter uttalelsen, både mot den biologiske faktafeilen politikeren bringer til torgs og at Akins bruk av ordet legitim.

- Sa feil Akin var rask med å forsøke å korrigere uttalelsen han kom med på TV. I en pressemelding skriver han at han «sa feil»:

- Dette reflekterer ikke den dype empati jeg har for de mange tusen kvinne som blir voldtatt og misbrukt hvert år. Jeg anerkjenner at abort, spesielt i voldtektssaker, er et sårbart tema. Men jeg tror virkelig på å beskytte alt liv, og jeg tror ikke det å skade nok et uskyldig offer er veien å gå, skriver han i korreksjonen sin.

Ifølge Washington Post viser en undersøkelse fra 1996 at 32 000 kvinner i USA hvert år blir gravide etter å ha blitt voldtatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media