- Hvis det er et menneske der, er vi sikre på at vi skal oppdage det

Nå borer politiet opp golvet og setter inn likhunder i søket etter savnede og antatt drepte Per Vålnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORDKJOSBOTN (Dagbladet): Allerede tidlig i morges var spiseområdet i det nye tilbygget på Vollan Gjestestue sperret av, og politiet var i gang med sine undersøkelser.

- Hvis det er et menneske der, er vi ganske sikre på at vi skal oppdage det, sier Trygve Møllebakken, lensmann i Bardu.

Han forteller at de ennå ikke har lagt en klar plan for hva som skal skje videre hvis hundene markerer på stedet.

I løpet av dagen skal de bore seg gjennom et område i golvet ved spiseområdet og et i resepsjonen på gjestestua. Søkene er politiets siste håp om å finne savnede og antatt drepte Per Vålnes, som har vært savnet i snart to år.

- Det vi gjør, er at vi borer ned i grunnmuren og bruker kriminalsøkshund som en første indikasjon på om det kan være noe der, forteller Andreas Nilsen, regionlensmann i Målselv, Bardu og Balsfjord, til Dagbladet.

Jobbet på gjestestua I fjor høst, omtrent ett år etter at Vålnes ble meldt savnet, ble tre personer pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap - Vålnes' samboer (41), hennes nye kjæreste (40) og en tredje mann (42) i samme bekjentskapskrets.

HUND FRA BERGEN: Politibetjent Bjørn Rollan fra Bergens-politiet er på plass med den snart 11 år gamle kriminalsøkshunden Fero. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET
HUND FRA BERGEN: Politibetjent Bjørn Rollan fra Bergens-politiet er på plass med den snart 11 år gamle kriminalsøkshunden Fero. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET Vis mer

Den siktede kvinnen og hennes nye kjæreste jobbet begge på Vollan Gjestestue fram til de ble pågrepet. Samtidig som Vålnes forsvant i 2011, ble det støpt grunnmur til et nytt tilbygg ved gjestestua, og politiet mistenker at den savnede mannen har blitt skjult under golvet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble bestemt at to områder skal bores opp etter at det tirsdag ble klart at en georaderundersøkelse av grunnen avdekket områder med såkalte «avvik» som kan samsvare med et skjult lik.

Kan være noe annet Politiet understreker imidlertid at avvikene som er avdekket, kan være andre gjenstander eller uregelmessigheter i grunnen.

Når politiet har boret opp de to aktuelle stedene, vil de slippe til en kriminalsøkshund. Hvis hunden markerer, kan dette være en første indikator på at det er et lik skjult i grunnen.

Politibetjent Bjørn Rollan fra Bergens-politiet er på plass med kriminalsøkshunden Fero, som er snart 11 år gammel.

- Han er trent på å lukte blod, lik og sæd, men nå er han snart pensjonist, sier Rollan.

SPERRET AV: Vollan Gjestestues spisesal er avstengt mens bore- og gravearbeidene pågår. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET
SPERRET AV: Vollan Gjestestues spisesal er avstengt mens bore- og gravearbeidene pågår. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET Vis mer

Regionlensmann Nilsen understreker at selv om hunden eventuelt markerer, må de hente ut prøver som skal sendes til analyse. Ender søkene uten funn står politiet overfor en vanskelig sak.

- Vi er jo klar over utfordringen med at vi mangler lik, tilståelser og et åsted, sier regionlensmann Andreas Nilsen.

JOBBET HER: To av de tre siktede jobbet ved Vollan Gjestestue fram til de ble pågrepet. Omtrent samtdig som Per Vålnes forsvant ble det støpt grunnmur til en nybygg ved gjestestua, og politiet mistenker at den savnede og antatt drepte mannen er skjult her. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET
JOBBET HER: To av de tre siktede jobbet ved Vollan Gjestestue fram til de ble pågrepet. Omtrent samtdig som Per Vålnes forsvant ble det støpt grunnmur til en nybygg ved gjestestua, og politiet mistenker at den savnede og antatt drepte mannen er skjult her. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET Vis mer