REDD: Ahmed Abdulmajid (43) er redd for danske muslimers framtid etter terrorangrepene. Han frykter også for de fire barnas sikkerhet dersom han står fram med gjenkjennbart ansikt på bilde. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
REDD: Ahmed Abdulmajid (43) er redd for danske muslimers framtid etter terrorangrepene. Han frykter også for de fire barnas sikkerhet dersom han står fram med gjenkjennbart ansikt på bilde. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADETVis mer

- Hvis det var en muslim som gjorde dette, går det ut over alle muslimer i Danmark

Ahmed (43) er redd for framtida etter terrorangrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NØRREBRO (Dagbladet): - Jeg satt og fulgte med på nyhetene på TV i går. Jeg er helt sjokkert, sier Ahmed Abdulmajid (43) til Dagbladet.

Firebarnsfaren og palestineren har bodd i Danmark siden 1980, og er rystet etter terroraksjonene som rammet København i går og i natt. Nå er han redd - spesielt fordi det antydes at terroristen kan være muslim, noe som ennå ikke er bekreftet eller avkreftet.

 - Hvis det viser seg at det var en muslim som gjorde dette, vil det gå ut over alle muslimer i Danmark. Jeg er redd for hvordan vanlige dansker ser på oss, sier han.

- Dette har ikke noe med islam å gjøre, vår religion forbyr å slå uskyldige mennesker i hjel, sier 43-åringen.

Dagbladet treffer ham ved Nørrebro stasjon. Området er preget av politisperringer og synlig væpnede tjenestemenn fordi det var her den antatte gjerningsmannen ble skutt og drept i 05-tida. Det har tidligere i dag vært gjennomført razzia i én eller flere leiligheter i Mjølnerparken bare noen steinkast unna, og Dagbladet har vært vitne til at beslag er fraktet bort.

Abdulmajid har dansk statsborgerskap og sier han er glad for å bo i Danmark. Han forteller også at han har en jødisk venn.

- Hver gang vi treffes, omfavner vi hverandre, sier han.

To personer er drept og fem politimenn er såret etter terrorangrepene. Politiet jobber ut fra teorien at mannen som ble drept på Nørrebro, sto bak begge angrepene.