- Hvis dette var alt, bør Assad være lettet

USAs myndigheter hevder at luftangrepet mot Syria traff «hjertet» av Assad-regimets kjemiske våpen-program. Men de innrømmer samtidig at regimet fortsatt trolig har kapasitet til å gasse sin egen befolkning.

PÅ VEI TIL KONTORET: En video fra Twitter-kontoen til den syriske diktatoren Bashar al-Assad viser ham mens går tilsynelatende uberørt inntil kontoret sitt etter luftangrepet fra USA, Storbritannia og Frankrike. Foto: AFP PHOTO / Syrian Presidency Twitter page / Handout
PÅ VEI TIL KONTORET: En video fra Twitter-kontoen til den syriske diktatoren Bashar al-Assad viser ham mens går tilsynelatende uberørt inntil kontoret sitt etter luftangrepet fra USA, Storbritannia og Frankrike. Foto: AFP PHOTO / Syrian Presidency Twitter page / Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Et perfekt gjennomført angrep. Takk til Frankrike og Storbritannia for deres visdom og styrken til deres flotte militære. Kunne ikke ha oppnådd et bedre resultat. Oppdraget utført! skrev USAs president Donald Trump på Twitter lørdag etter luftangrepet mot Syria noen timer tidligere.

Fly og skip fra USA, Storbritannia og Frankrike fyrte av mer enn 100 raketter mot tre mål i Syria. Målene skal ha vært lagre og utviklingsfasiliteter for kjemiske våpen nær Damaskus og Homs. Angrepet kom etter at rundt 40 syrere i skal ha mistet livet i Douma i et kjemisk angrep fra regimet til Bashar al-Assad med kjemiske våpen 7. april.

Hastemøte

Den spente situasjonen førte til et hastemøte i FNs sikkerhetsråd. Russland, som er Assads allierte og permanent medlem av rådet, innkalte til møtet, men fikk ikke med seg resten av rådet på en resolusjon som fordømte angrepet. Etter angrepet varslet også russiske myndigheter at de vil slå tilbake.

USAs FN-ambassadør, Nikki Haley, gjorde det klart at USA er «ladet og klar» til et nytt angrep dersom Assad forsøker å bruke kjemiske våpen igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer