Hvis din datter finner en nordmann?

- Hun er norsk, myndig, og over 18 år. Du kan spørre henne!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mulla Krekar sier han ikke har noen problemer hvis datteren gifter seg med en nordmann. Hans egen kjærlighet til og giftemål med kona Rokhos var et omstridt tema for foreldrene da de møttes på 80-tallet som unge idealister på hver sin politiske side.

- Du kan jo spørre henne (datteren) om hun vil gifte seg med en nordmann. Hun er norsk, myndig og over 18 år. Du kan spørre henne, smilte mulla Krekar, da Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle undret seg over islamistens syn på ekteskap.

«Med egne ord»

I formiddag lanserte mulla Krekar sin nye bok «Med egne ord» for et mannsterkt internasjonalt pressekorps.

Sammen med forlagsdirektør William Nygaard la Krekar fram sitt syn på kanskje den mest kontroversielle bokutgivelsen i Norge på lang tid.

Olympiske ringer

- Krekar-saken er en kjede av olympiske ringer. Kurderen, irakeren, og flyktningen i Norge. Så de islamistiske ortodokse ideene. Og deretter anklagene for over 30 forskjellige forbrytelser. Plutselig så det norske samfunnet et spøkelse som vokste opp i dens midte. Boken kommer som et svar på alle anklagene og en forklaring på et religiøst og sosialt lag som vokser i vårt samfunn, sa mulla Krekar.

I opprør

Han tror de som leser boka vil se at anklagene i Krekar-saken er en amerikansk fabrikasjon, og at den framstillingen som er gjort av ham til nå er et fordreid bilde av den egentlige Krekar bak skjegget. Og han takket både kongen, fedrelandet, Erna Solberg og Carl I. Hagen for den frihet og trygghet Norge har gitt familien siden de kom som flyktninger 30. november 1991.

- Men jeg er en muslim i opprør mot enhver som overtrår grensen, og undertrykker meg og mine rettigheter.

Lovløst

- Hvis du er så mild og rettferdig som du beskriver deg i boka, hvordan forklarer du vitnemålene om framferden til gruppa Ansar al-Islam, som du ledet i Kurdistan?, spurte noen i salen.

- Dette er et østlig samfunn. Det finnes 18 forskjellige væpnede grupper i Kurdistan. I vårt land, som ikke styres av noen lov, regjering, eller rettssystem, er det ingen plass for de svake. Jeg var en professor og bodde i en landsby uten strøm og medisiner. Vi ble angrepet av PUK (Kurdistans patriotiske union). Skulle jeg ha blottlagt min hals og la dem hugge, eller skulle vi forsvare oss?, svarte Krekar.

200 000 i cash

Krekar håper boken kan bidra til økt forståelse mellom den norske og den islamistiske kulturen.

- En brobygger, gjentok mullaen flere ganger.

Han ble spurt om han nå vil betale Carl I. Hagen de 200 000 kronene han skylder i saksomkostninger, etter at han tapte injuriesøksmålet mot Frp-lederen som kalte ham en terrorist.

- Dersom dommen blir stående vil jeg selvfølgelig gjøre det. Gjerne i cash, hvis pengene foreligger. Men jeg syns det er urettferdig å bli kalt terrorist, og så etterpå må jeg betale for det i tillegg, sa Krekar.

Forøvrig sender han i disse dager boka som gave både til Hagen og kommunalminister Erna Solberg - som er fast bestemt på opprettholde utvisningen av mullaen.

- Det er en gave fra meg, dersom de da vil ta den i mot, sa Krekar.

MANNEN BAK: Mulla Krekar presenterte i dag sin nye bok «Med egne ord». Og han ba aftenposten-redaktør Harald Stanghelle om å be om datterens hånd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer