Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvis Donald Trump ble president...

Amerikansk avis bruker stor plass på å advare om hva som kan skje om Donald Trump blir landets neste president.

HARDT UT:  Den amerikanske avisa The Boston Globe går i dag hardt ut mot Donald Trump i dag. Faksimile fra dagens avis.
HARDT UT: Den amerikanske avisa The Boston Globe går i dag hardt ut mot Donald Trump i dag. Faksimile fra dagens avis. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Deportasjonene starter». Dette er tittelen på kommentar-sida til den amerikanske avisa The Boston Globe i dag. Her advarer de sine lesere om hva som kan skje om Donald Trump blir USAs neste president.

Kommentar-sida er datert 9. april 2017, og har et stort bilde av Trump under tittelen. Resten av sida har en rekke saker om hvordan et USA vil være med den forhatte og elskede forretningsmannen med sin karakteristiske sveis. 

Imot Trumps Amerika Avisa har også en leder mot Trump som mulig amerikansk president. Den er nådeløs. I en notis på den falske førstesida skriver avisa som følger under tittelen «Note fra redaktørene»:

«Dette er Donald Trumps Amerika. Det du leser på denne siden er hva som skjer om hans ord blir til handlinger. Mange amerikanere kan se hans visjoner som besnærende, men Globe sitt redaktørkollegie finner dette svært bekymringsverdig», hvor de viser til avisas lederartikkel:

«Donald Trums visjon for framtida for landet vårt er så dypt urovekkende som den er dypt ikke-amerikansk. (..) Den satiriske forsida på denne seksjonen er et forsøk på nettopp det: Å vise hvordan Amerika vil se ut med Trump i Det hvite hus. Det er en øvelse på å ta mannen på hans ord. Og hans visjon for Amerika ser ut til å være så forferdelig i det virkelige liv, som den er svart-hvit på denne sida. Det er en visjon som krever en aktiv og engasjert opposisjon», skriver avisa.

- Giftig miks Og fortsetter: «Den giftige miksen av voldelige trusler, sinne mot kritikk og å la minoriteter være syndebukker viser en politisk bevegelse som er i ferd med å feste seg i Amerika. Hvis Trump hadde vært en politiker som kjørte en slik kampanje i et annet land akkurat nå, ville USAs utenriksdepartement sannsynligvis ha fordømt ham», skriver de videre. Avisa oppfordrer det republikanske partiet om å enes om en annen kandidat. Hvis ikke er rådet som følger:


«Det er bedre å tape enn å akseptere en farlig avtale med en demagog».

Ledersida skaper oppmerksomhet over hele verden. Både nyhetsbyrået Ap og britiske The Guardian omtaler saken.

Mot muslimer og for Putin Det er langt fra første gang at Donald Trump skaper overskrifter. I løpet av nominasjonskampen har han hatt utspill der han ville nekte samtlige muslimer adgang til USA, han ville bygge en enorm mur langs grensa til Mexico for å holde asylsøkere ute, og han har gått så langt at han også fikk støtte av David Duke, tidligere leder av Ku Klux Klan. CNN spurte Trump om hvordan han ser på den uvanlige støtteerklæringen, fra en mann som de aller, aller fleste seriøse politikere vil sky som pesten. Uten at Trump tok avstand.

Trump har måttet avlyse valgmøter fordi hans uttalelser har skapt så mye raseri blant amerikanere i ulike delstater, han har mobbet funksjonshemmede fra scenen og var synlig smigret over Putin-skryt:

- Han leder landet sitt. I det minste er han en leder, i motsetning til hva vi har i dette landet, sa Trump.

Hele Norges coronakart