Hvis du deler denne meldingen, så har du gått i baret

Farsott om opphavsrettigheter sprer seg nok en gang på Facebook.

HJELPER IKKE:  Denne meldinen er opprinnelig fra 2012 og har ingen betydning for dine rettigheter på Facebook. I den siste har lignende «juridiske» tekster sirkulert på Facebook, og de er fortsatt like nytteløse. Foto: Skjermdump
HJELPER IKKE: Denne meldinen er opprinnelig fra 2012 og har ingen betydning for dine rettigheter på Facebook. I den siste har lignende «juridiske» tekster sirkulert på Facebook, og de er fortsatt like nytteløse. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Myten om at du må skrive en status med rettighetserklæringer for å beskytte dine bilder og statuser på Facebook har for lengst blitt avslørt.

Likevel skriver New York Times at trenden igjen blomstrer på sosiale medier.

Felles for disse meldingene er at de har et formelt språk, benytter mer eller mindre fiktive lovreferanser og etterspør at du som leser også må dele dem.

Det er det ingen grunn til å gjøre, skriver den amerikanske avisen og viser til nettstedet Snopes.com.

De skriver at problemet som meldingen beskriver er ikke-eksisterende, i og med at Facebook ikke krever opphavsretten til bilder eller annen informasjon som legges ut på profiler.

Dine rettigheter bestemmes heller ikke av hva du skriver på siden din, men av avtalen du underskrev da registrerte deg som bruker av Facebook.

Denne avtalen kan ikke oppheves uten samtykke fra Facebook.

Her kan du lese Facebooks retningslinjer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer