... Hvis du fikk være kvinne for en dag...

Hva hadde du gjort hvis du var mann og våknet opp som kvinne i dag? Slengt på deg det lilla skjerfet og stått opp for å gå i tog? Eller lagt deg i boblebadet for å pleie kroppen med et lite champagneglass klart ved badekanten? Dagbladet har spurt åtte norske menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thomas Alsgaard: «Gi blaffen»
- Kvinner er redde for å gi blaffen i forpliktelser og bruke tid bare på seg selv. Om jeg var kvinne, ville jeg brukt dagen på meg selv, kanskje fått med meg venninner på en tur i skogen. Jeg ville definitivt ikke gått i tog 8. mars.

Marvin Wiseth: «Mer sulten på suksess»
- Jeg ville tatt mer makt i politikk og næringsliv og kjempet for kvinnekvotering og likelønn. Jeg ville blitt mer sulten på suksess, uten at det trengte å gå på bekostning av familie og venner. Dessuten skulle jeg vært mindre kritisk til meg selv enn det dagens kvinner er. Jeg ville ikke ha latt meg imponere av menn med fine ord og store armbevegelser- det er bare kjeften og bakbeina på dem!

Oddvar Norli: «Organiser dere»
- Jeg ville ha meldt meg inn i et parti eller en politisk organisasjon som jobber med likestilling. Kvinnene har fått en del rettigheter i dag, men fortsatt er det mye som må gjøres i kvinnekampen. Mange flere kvinner kunne ha vært aktive i den politiske kampen enn i dag.

Trond Jøran Pedersen: «Spill på kvinneligheten»
- Jeg ville ha kjent hvor godt det var å våkne opp og være kvinne i Norge i dag. Som kvinne hadde jeg vært det sterke kjønn, de er jo mye sterkere psykisk enn oss. Dessuten ville jeg ha spilt mer på min kvinnelighet, gått ut i vårdagen, fått beundrende blikk og følt meg attraktiv. Kanskje hadde jeg gått en tur i skog og mark med venner og avsluttet med middag, vin og en god konjakk. Jeg hadde ikke villet gå i tog, jeg ser ikke vitsen med det i dag.

Hans Geelmuyden: «Slutt å preike»
- Jeg ville ha sluttet å snakke om å ta makt, men faktisk gjort det. Jeg hadde benyttet meg av friheten som kvinner har i dag, og sluttet å gjøre meg selv underlegen. I dag har kvinner alle muligheter. Hvis jeg skulle gått i tog, så hadde jeg ikke visst hvilken parole jeg skulle gått under. Nei, da hadde jeg heller gått tur i Nordmarka på hålkeføre!

Trond Giske:
«Hadde værtforarget»
- Jeg hadde vært veldig forarget på kontantstøtten og kjempet mot den med nebb og klør. Dersom jeg ikke skulle ha lagt ut på en tur til Mexico, så hadde jeg nok samlet en gjeng venninner for å markere dagen med et glass vin og lagt slagplaner for neste år. Jeg hadde ikke gått i tog.

Terje Schrøder: «Ville blitt karrierekvinne»
- Av alle de kvinneskikkelsene jeg har spilt, ville jeg valgt å være karrierekvinne. Jeg tror jeg ville ha vært statsminister, nei, kanskje kulturminister! Da skulle jeg ha kjempet for alle de frie teatergruppene som holder ut og gjør en god jobb i Norge. I dag er norske kvinner flinke til å ta vare på seg selv. Jeg hadde kanskje gått i tog, hvis det hadde hjulpet, men det tror jeg ikke at det gjør.

Frode Alnæs: «Hadde gitt klare svar»
- Som kvinne ville jeg ha vært mer rett på sak og gitt et klart ja eller nei. Kvinner gir alltid så omfattende svar, i stedet for å bryte gjennom og svare klart og tydelig. Derfor kan det mange ganger være vanskelig å skjønne hva kvinner egentlig mener. Jeg tror også at jeg ville ha kjempet for likelønn, her er det en urettferdighet som er så åpenbar at det ikke er vits i å diskutere. Men å gå i tog? Er ikke det litt avleggs, da?