BORTE: Det er nå tre måneder siden Malaysia Airlines flygning MH370A - en B777 med 227 personer om bord - forsvant sporløst. Bildet viser et P8 Poseidon-fly som deltok i letingen. Foto: AFP/ NTB Scanpix
BORTE: Det er nå tre måneder siden Malaysia Airlines flygning MH370A - en B777 med 227 personer om bord - forsvant sporløst. Bildet viser et P8 Poseidon-fly som deltok i letingen. Foto: AFP/ NTB ScanpixVis mer

- Hvis du flyr fra London til Oslo og plutselig tar en sving, får du jagerfly etter deg

Emirates-sjef lurer på hvorfor mysterieflyet ikke ble sporet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppsjefen i flyselskapet Emirates, Tim Clark, undrer seg over hvorfor jagerfly ikke ble sendt opp for å avskjære det savnede Malaysia Air-flyet.

Da MH370 begynte å fly i en helt annen retning enn det ruten tilsa, burde det ha blitt sporet opp av jagerfly, mener Clark. Han sier det er for tidlig å si hva slags forandringer flybransjen kan bli tvunget til å gjøre etter flyforsvinningen.

- Hvis du flyr fra London til Oslo og plutselig tar en sving over Nordsjøen og flyr inn over Irland, ville du fått Tornado-jagerfly, Eurofighter-fly og alt annet opp rundt deg, sier Clark.

- Selv om du gjorde det over Australia eller USA ville noen ha kommet opp til deg. Jeg er ikke helt sikker på hvor radarene var i dette tilfellet, sier han om MH370-forsvinningen.

Flyet, med 239 personer om bord, forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Clark mener flyet vil bli funnet, og at bransjen ennå ikke vet hva den vil lære av saken.

(NTB)