«Hvis du hadde vært fra Danmark, hadde vi drept deg»

Fem iranske kvinner i svart slør og sid chador var ikke nådige da de møtte Dagbladets utsendte foran Danmarks ambassade i Teheran i går kveld. Og i dag trues den norske ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEHERAN (Dagbladet): Det er ventet at demonstrasjonene i Teheran vil fortsette også i dag og at målet nå er den norske ambassaden. Iranske myndigheter har forsterket vaktholdet rundt den norske ambassaden, får Dagbladet opplyst.

I går var det Danmark raseriet rettet seg mot. Rundt det danske ambassadeområdet i Nord-Teheran var det fullt av hemmelig politi, uniformskledd politi, uropatruljer og soldater i går kveld.

Utenfor ambassademuren sto et stort antall rasende iranere.

Da Dagbladet kom til området rundt klokka 23.30 (lokal tid) i går kveld (21 norsk tid), ble vi straks oppsøkt av to menn i sivile klær.

-  Dere må gå herfra. Det er ikke trygt å være her for en vestlig kvinne. Folk er veldig sinte, og vi har ikke kontroll over dem. I tillegg har 50 mennesker kommet seg innenfor ambassademurene. Dra. Alt kan skje, og det er ikke sikkert vi kan hjelpe deg, sier de to mennene til Dagbladet.

Første etasje i den danske ambassaden i Teheran ble rasert av dem som hadde trengt seg inn, opplyste danske myndigheter i går kveld.

Riktig med brenning

På ambassademurene står det «Ned med Danmark» og «Ned med Israel». «Danmark ut av Iran». Vi er femti meter unna den største menneskemassen, og beslutter å se an situasjonen. Fem kvinner i svart slør og lang frakk kommer bort til oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer