«Hvis du hadde vært fra Danmark, hadde vi drept deg»

Fem iranske kvinner i svart slør og sid chador var ikke nådige da de møtte Dagbladets utsendte foran Danmarks ambassade i Teheran i går kveld. Og i dag trues den norske ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEHERAN (Dagbladet): Det er ventet at demonstrasjonene i Teheran vil fortsette også i dag og at målet nå er den norske ambassaden. Iranske myndigheter har forsterket vaktholdet rundt den norske ambassaden, får Dagbladet opplyst.

I går var det Danmark raseriet rettet seg mot. Rundt det danske ambassadeområdet i Nord-Teheran var det fullt av hemmelig politi, uniformskledd politi, uropatruljer og soldater i går kveld.

Utenfor ambassademuren sto et stort antall rasende iranere.

Da Dagbladet kom til området rundt klokka 23.30 (lokal tid) i går kveld (21 norsk tid), ble vi straks oppsøkt av to menn i sivile klær.

-  Dere må gå herfra. Det er ikke trygt å være her for en vestlig kvinne. Folk er veldig sinte, og vi har ikke kontroll over dem. I tillegg har 50 mennesker kommet seg innenfor ambassademurene. Dra. Alt kan skje, og det er ikke sikkert vi kan hjelpe deg, sier de to mennene til Dagbladet.

Første etasje i den danske ambassaden i Teheran ble rasert av dem som hadde trengt seg inn, opplyste danske myndigheter i går kveld.

Riktig med brenning

På ambassademurene står det «Ned med Danmark» og «Ned med Israel». «Danmark ut av Iran». Vi er femti meter unna den største menneskemassen, og beslutter å se an situasjonen. Fem kvinner i svart slør og lang frakk kommer bort til oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.