- Hvis du kjøper en hore i Sverige er det forbudt, men hvis du kriger i Syria er det OK

Mohamed Warsame (43) kastet ut ekstrem konvertitt fra moskeen.

VIL HA SYRIA-FORBUD: Mohamed Warsame (43), nestleder i Al-Huda islamsk senter i Lisleby i Fredrikstad, har selv måttet kaste ut en  etnisk norsk konvertitt på grunn av ekstremisme. Foto: Tore Bergsaker
VIL HA SYRIA-FORBUD: Mohamed Warsame (43), nestleder i Al-Huda islamsk senter i Lisleby i Fredrikstad, har selv måttet kaste ut en etnisk norsk konvertitt på grunn av ekstremisme. Foto: Tore Bergsaker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Vi prøvde å snakke med ham, sier Mohamed Warsame til Dagbladet.

- Men han hadde et helt annet verdensbilde så vi måtte gi opp. Vi hører det ofte blant radikalisert ungdom - han fortalte at muslimer led og var undertrykt både i Norge og i resten av verden. Ungdom tror at de selv kan reise og løse dette med hjelp av en AK-47. Men AK-47 er ikke løsningen, det er problemet.

Radikalt miljø Han sier at en rekke ungdommer som seinere har reist til Syria har vært innom hans moské. Dagbladet er kjent med identiteten til flere av disse.

- Det var et lite miljø som holdt sammen. Mange av dem var venner fra før, og helt nye til den teologiske biten. De besøkte mange moskeer, også i Oslo — men de var også hos oss. Jeg kan ikke nekte for det. Moskeen er åpen for alle, og vi kan ikke ha noen dørvakt. Vi merket oss den ene personen, som hadde en veldig skarp retorikk, sier Warsame.

- De snakker om en verden som er urettferdig for muslimer. Det er faresignalet. Lampene begynner å blinke hos oss når unge muslimer som ikke kan mye om islam begynner å fortelle om at muslimer lider i Syria, Somalia og Irak, sier Warsame, som understreker overfor Dagbladet at han uttaler seg som privatperson - og at problemet handler om mye mer enn en enkelt moské i Fredrikstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer