Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvis du vil jobbe for meg, må du ligge med meg først

Det skal britisk butikkeier (54) ha sagt til unge gutter. I går ble han pågrepet. Dagbladet traff ham noen dager tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ENGLISH VERSION

SIEM REAP/PHNOM PENH (Dagbladet): I går ble den britiske butikkeieren (54) pågrepet av politiet i Siem Reap, Kambodsja, siktet for å ha misbrukt fire unge gutter. Etter hva Dagbladet får opplyst, misbrukte mannen unge gutter som jobbet for ham i smykkeforretningen hans i sentrum av Siem Reap.
- Mannen er siktet for seksuelle misbruk mot fire gutter, sier Bunthorng Sun, sjef for anti-trafficking-politiet i Siem Reap til avisen The Phnom Penh Post. Ifølge The Cambodia Daily er guttene i alderen 13 til 15 år.

Briten nekter straffskyld, ifølge politisjefen.

54-åringen møtte Dagbladet Fredag i forrige uke møtte Dagbladet den nå pågrepede 54-åringen mens vi spanet på pedofile sammen med organisasjonen APLE (Action Pour Les Enfants) som jobber mot pedofili i Kambodsja.

- Hallo! Hvor er dere fra? Hva kan jeg hjelpe dere med? Spurte en hvithåret, lutrygget mann da Dagbladet gikk inn i forretning hans i sentrum av Siem Reap, hvor han selger håndlagede smykker og ringer.

PÅGREPET: Den 54-årige briten er nå pågrepet av politiet i Siem Reap. Her er deres bilder fra pågripelsen av briten i hans forretning i sentrum av Siem Reap. Foto: Politiet i Siem Reap
PÅGREPET: Den 54-årige briten er nå pågrepet av politiet i Siem Reap. Her er deres bilder fra pågripelsen av briten i hans forretning i sentrum av Siem Reap. Foto: Politiet i Siem Reap Vis mer

Vi måtte utgi oss for å være vanlige turister for ikke å ødelegge for APLEs spaningsarbeid. Briten, som kunne ha blitt forvekslet med en snill bestefar, forteller at ringene lages i Thailand og at han har bodd der i 17 år før han kom til Kambodsja for to år siden.

- Det er billigere å bo i Kambodsja enn i Thailand, og det er lettere å gjøre business her. Jeg trives godt selv om jeg tidvis savner den engelske teen, sier mannen. 

Ble overvåket døgnet rundt APLE har overvåket briten siden august 2010. De siste ukene har de overvåket ham 24 timer i døgnet slik at han ikke skulle stikke av før politiet fikk pågrepet ham.

- Vi har sett ham sammen med seks forskjellige små gutter, sier en av spanerne i APLE til Dagbladet.

- Guttene har jobbet i mannens forretning i Siem Reap. Inntil for én uke siden var det bare unge gutter ansatt i denne butikken, men nå har de fått sparken, og han har ansatt eldre kvinner og menn. Vi antar at dette er fordi han har hatt mistanke om at han er blitt overvåket, sier spaneren.  

PRATET MED DAGBLADET: Fredag i forrige uke tok på nå pågrepne briten (54) seg god tid til å snakke med Dagbladet da vi besøkte butikken hans. Her vister han fram ringer og spør om vi er interessert. Tre dager senere ble han pågrepet av politiet i denne butikken. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
PRATET MED DAGBLADET: Fredag i forrige uke tok på nå pågrepne briten (54) seg god tid til å snakke med Dagbladet da vi besøkte butikken hans. Her vister han fram ringer og spør om vi er interessert. Tre dager senere ble han pågrepet av politiet i denne butikken. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer

En av guttene som jobbet for mannen, en lokal 14-åring, har fortalt APLE at han og de andre guttene ikke fikk lov til å jobbe i butikken med mindre de gikk med på å ligge med briten minst én natt. 

Hvis du vil jobbe for meg, må du ligge med meg først, skal briten ha sagt, ifølge guttens forklaring.

Til sengs med arbeidsgiveren - Denne gutten sa at han og en annen gutt måtte sove i britens seng, og at briten sugde og masturberte dem. Deretter måtte de gjøre det samme med briten, forklarer spaneren.    

APLE har intervjuet en av de andre guttene som jobbet for briten. Han fortalte en tilsvarende historie om overgrep som den 14-årige gutten.

Sjef for anti-traffickingpolitiet i Siem Reap, Sun Bontong, sier at politiet nå skal forsøke å finne flere bevis mot briten før rettssaken kommer opp.

UNDER AVHØR: Dette bildet ble tatt av briten (54) under politiavhøret på politistasjonen i Siem Reap i går. Foto: Politiet i Siem Reap
UNDER AVHØR: Dette bildet ble tatt av briten (54) under politiavhøret på politistasjonen i Siem Reap i går. Foto: Politiet i Siem Reap Vis mer

Spaneren i APLE som har vært med på å få briten fengslet, er veldig lettet og stolt når mannen pågripes. - Det er en veldig god følelse når pedofile menn som ham tas av politiet, sier spaneren til Dagbladet.

SAVNER ENGELSK TE: Briten (54) fortalte Dagbladet at han har bodd i Thailand i 17 år, og i Kambodsja de to siste årene. - Jeg savner engelsk te, men ellers så trives jeg veldig godt her, sier han. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN
SAVNER ENGELSK TE: Briten (54) fortalte Dagbladet at han har bodd i Thailand i 17 år, og i Kambodsja de to siste årene. - Jeg savner engelsk te, men ellers så trives jeg veldig godt her, sier han. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media