Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvis en mann har problemer med fruktbarhet, fikser vi det. Hvis det er en kvinne, vil vi ikke hjelpe

Ber Høie snu om eggdonasjon.

BER HØIE SNU: Stortingspolitikere vil at Høie skal si ja til at kvinenr kan donere egg i Norge. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BER HØIE SNU: Stortingspolitikere vil at Høie skal si ja til at kvinenr kan donere egg i Norge. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingspolitikere i Høyre og Fremskrittspartiet ber egen helseminister si ja til eggdonasjon i Norge.

- Hvis en mann har problemer med fruktbarheten, sier vi «det fikser vi for deg». Men hvis en kvinne har problemer, vil vi ikke hjelpe. Det synes jeg er underlig, sier Kari K. Kjos (Frp), leder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, til Aftenposten.

Hennes klare oppfordring til helseminister Bent Høie (H) er å si ja til at kvinner kan donere egg på lik linje med at menn i Norge kan donere sæd. Hun får støtte av Kristin Vinje, stortingsrepresentant og nestleder i Oslo Høyre.

- Oslo Høyre har vedtatt at Høyre bør si ja til eggdonasjon. Jeg har spilt inn forslag til programkomiteen om at dette bør inn i det nye partiprogrammet, sier Vinje.

Etter det Aftenposten erfarer skal lederne for de fire samarbeidspartiene på borgerlig side møtes i løpet av januar for å diskutere de vriene spørsmålene knyttet til bioteknologi.

Frp sier i sitt partiprogram ja til eggdonasjon. Regjeringspartner Høyre har hittil sagt nei, men punktet om «nei til eggdonasjon» var strøket i det første utkastet til partiprogram for neste periode.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media