- Hvis fienden angriper igjen, vil vi gjengjelde det grundig

Sør-Koreas nye forsvarsminister vil slippe bomber over Nord-Korea ved et nytt angrep.

HARDE ORD: General Kim Kwan-jin blir Sør-Koreas nye forsvarsminister, men måtte gjennom en formell høring i parlamentet i dag. Her lovet han å svare på nye angrep fra nord med bomber. Foto: REUTERS/Jo Yong-Hak
HARDE ORD: General Kim Kwan-jin blir Sør-Koreas nye forsvarsminister, men måtte gjennom en formell høring i parlamentet i dag. Her lovet han å svare på nye angrep fra nord med bomber. Foto: REUTERS/Jo Yong-HakVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): General Kim Kwan-jin er mannen som tar over som forsvarsminister i Sør-Korea.

Hans forgjenger Kim Tae-jung måtte gå av etter kraftig kritikk for å ha reagert for seint og for svakt på
på sjokkangrepet fra nord. Det skal ikke skje igjen, ifølge Kwan-jiin.

Vil bombe I en høring i parlamentet i dag lover han å bombe Nord-Korea om de kommer med et angrep som granatangrepet mot
Yeounpyenong-øya, ifølge AP.

- Hvis fienden angriper vårt territorier og folk igjen vil vi gjengjelde det grundig for å forsikre oss om at fienden ikke kan angripe igjen, sa Kim i høringen.

- Vi vil definitivt bruke lufta, sa han ifølge BBC.

Videre hevder han at det vil være vanskelig for nordkoreanerne å gjennomføre en fullskala krig på grunn av deres svake økonomi og prosessen med å overføre makta fra Kim Jong Il til sønnen.

Raketter mot Seoul Samme dag som høringen rapporterer nyhetsbyrået Yonhap at Nord-Korea har økt antallet rakettbatteri som er i stand til å nå Seoul kraftig.

Totalt skal nå 5200 raketter fra nord være klare til å skyte mot den Sør-Koreanske hovedstaden.

Sør varsler på sin side nye millitærøvelser ved den omstridte sjøgrensen mellom de koreanske landene. Det var en slik øvelse Nord-Korea ha brukt som begrunnelse for angrepet som tok livet av fire på Yeounpyenong-øya.
Vil ha møter I dette klimaet presser Kina på for å få til krisemøter mellom Nord- og Sør-Korea, Kina, Russland, Japan og USA. Fram til Nord-Korea trakk seg i april i fjor, forhandlet gruppen om nedrustinger i Nord-Korea. Nå har diktatorstaten signalisert at de igjen er villig til å prate. Så langt har USA, Sør-Korea og Japan vært skeptiske, men mandag skal de tre landenes toppdiplomater avholde et møte for å diskutere hvordan Nord-Korea skal håndteres.