- Hvis fienden angriper igjen, vil vi gjengjelde det grundig

Sør-Koreas nye forsvarsminister vil slippe bomber over Nord-Korea ved et nytt angrep.

HARDE ORD: General Kim Kwan-jin blir Sør-Koreas nye forsvarsminister, men måtte gjennom en formell høring i parlamentet i dag. Her lovet han å svare på nye angrep fra nord med bomber. Foto: REUTERS/Jo Yong-Hak
HARDE ORD: General Kim Kwan-jin blir Sør-Koreas nye forsvarsminister, men måtte gjennom en formell høring i parlamentet i dag. Her lovet han å svare på nye angrep fra nord med bomber. Foto: REUTERS/Jo Yong-Hak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): General Kim Kwan-jin er mannen som tar over som forsvarsminister i Sør-Korea.

Hans forgjenger Kim Tae-jung måtte gå av etter kraftig kritikk for å ha reagert for seint og for svakt på på sjokkangrepet fra nord. Det skal ikke skje igjen, ifølge Kwan-jiin.

Vil bombe I en høring i parlamentet i dag lover han å bombe Nord-Korea om de kommer med et angrep som granatangrepet mot Yeounpyenong-øya, ifølge AP.

- Hvis fienden angriper vårt territorier og folk igjen vil vi gjengjelde det grundig for å forsikre oss om at fienden ikke kan angripe igjen, sa Kim i høringen.

- Vi vil definitivt bruke lufta, sa han ifølge BBC.

Videre hevder han at det vil være vanskelig for nordkoreanerne å gjennomføre en fullskala krig på grunn av deres svake økonomi og prosessen med å overføre makta fra Kim Jong Il til sønnen.

Raketter mot Seoul Samme dag som høringen rapporterer nyhetsbyrået Yonhap at Nord-Korea har økt antallet rakettbatteri som er i stand til å nå Seoul kraftig.

Totalt skal nå 5200 raketter fra nord være klare til å skyte mot den Sør-Koreanske hovedstaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer